24 سوال اساسی در جلسه مصاحبه، برای کشف ستاره های بازاریابی
هنگامی که شما به فکر راه اندازی کار و کسب خود هستید، استخدام کارکنان اهمیتی دوچندان خواهد یافت. اگرچه کارکنانی مانند کارشناسان مالی و حسابداری، خدمات مشتریان و .... اهمیت بسیار بالایی در سازمان دارند اما این بازاریابان و کارشناسان فروش هستند که پول را به سازمان شما تزریق می کنند. به همین خاطر، استخدام افراد درست در موقعیتهای شغلی بازاریابی و فروش از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله به سوالاتی که در جلسه مصاحبه به شما کمک می کنند تا کارشناسان بازاریابی فوق العاده را شناسایی کنید، خواهیم پرداخت. این سوالات به سه دسته کلی تقسیم می شوند: 1. سوالات مبتنی بر واقعیت های موجود 2. سوالات مبتنی بر واکنش فرد در شرایط مختلف 3. سوالاتی برای شناخت نحوه ی رفتار فرد در محیط کاری
1️⃣ سوالات مبتنی بر واقعیت های موجود:
بسیاری از مصاحبه کنندگان مصاحبه های خود را با سوالاتی مبتنی بر واقعیات شروع می کنند. این دسته از سوالات به شما کمک می کنند تا ببینید که شخص متقاضی کار آیا مهارتهای لازمه که شما به دنبال آن هستید را برای آن شغل دارا می باشد یا خیر. اگر در این مرحله متوجه شدید که شخص مصاحبه شونده در پاسخ به این سوالات دارد به شما دروغ می گوید، به هیچ عنوان مصاحبه را ادامه ندهید و کار را در همین مرحله متوقف کنید. اما بخشی از مهمترین سوالاتی که در این مرحله پرسیده می شوند از این قرارند:
1. چند سال در کار قبلی حضور داشتید؟
2. چند سال است که در این صنعت، مشغول به کار هستید؟
3. در کدام دانشگاه تحصیل کرده اید؟
4. موضوعات مورد علاقه شما برای مطالعه کدامند؟
5. آیا تا به حال گروه کوچکی از کارکنان یک سازمان را مدیریت کرده اید؟
6. آیا تا به حال از جاهایی که قبلا در آن کار کرده اید اخراج شده اید؟
7. موفق ترین کمپینی که قبلا آن را اجرا کرده اید چه بوده است؟
8. کدامیک از استراتژی هایی بازاریابی را برای به کارگیری ترجیح می دهید؟
2️⃣ سوالات مبتنی بر واکنش فرد در شرایط مختلف:
اگرچه سوالات دسته اول اطلاعات خوبی از فرد مصاحبه شونده در اختیار شما قرار می دهند اما هیچ گونه اطلاعاتی از اینکه این فرد در شرایط مختلف چه واکنشی از خود نشان می دهد به شما نخواهند داد. به همین خاطر می توانید از سوالات مبتنی بر شرایط مختلف که در ادامه آمده است کمک بگیرید.
1. شما همین الان تماسی از یکی از مشتریان دریافت کرده اید که ادعا می کند بسته ارسالی شما به دستش نرسیده است. در حالی که شرکتی که بارها را ارسال می کند مطمئن است که بسته به آن مشتری تحویل شده. شما در چنین موقعیتی چه می کنید؟
2. یکی از مشتریان شما، یک کامنت منفی روی صفحات اجتماعی شرکت شما گذاشته است. شما مسئول پاسخ دادن به آن هستید. چگونه پاسخ می دهید؟
3. یکی از تکنیکهای SEO که قبلا با موفقیت استفاده کرده اید، اخیرا به وسیله گوگل از کار افتاده. چه می کنید؟
4. شما مسئول شده اید که استراتژی برند سازمان را از صفر مجددا طراحی کنید. کلیاتی از اینکه چه می خواهید بکنید را بیان کنید.
5. شما مسئول این شده اید که یک کنفرانس خیلی خوب برای سازمان ترتیب دهید. کار را از کجا شروع می کنید؟
6. یکی از کارکنان شما به صورت اتفاقی یک کامنت شخصی روی پیج شرکت شما گذاشته است. چگونه این موقعیت را مدیریت می کنید؟
7. چه می کنید تا در مورد تکنیکهای بازاریابی نوین همیشه به روز باقی بمانید؟
8. آیا اخیرا ابزار، تکنیک و یا استراتژی بازاریابی خاصی را توسعه داده اید؟
3️⃣ سوالاتی برای شناخت نحوه ی رفتار فرد در محیط کاری
اگر شما کلیاتی از اینکه رفتار شخص در محیط کار چگونه است در ذهن داشته باشید می توانید به راحتی پیش بینی کنید که این فرد در شرایط مختلف در سازمان شما چه رفتاری از خود بروز می دهد.
1. اگر قرار باشد که با همکاری که خیلی سخت به شما اطلاعات می دهد و همچنین خیلی مشکل با شما همکاری می کند کار کنید، چه طور به این همکار نزدیک می شوید؟
2. اگر در گذشته کاری خود اشتباه خیلی بدی انجام داده اید که مجبور شده اید بالافاصله آن اشتباه را جبران کنید، اولا آن موقعیت را توضیح دهید و اینکه بگویید چگونه آن را حل کرده اید؟
3. در موقعیتی که مجبور بوده اید چند پروژه ی خیلی سخت را به موقع تمام کنید، چگونه رفتار کرده اید؟
4. برای ما از زمانی بگویید که مجبور بوده اید تلاش بسیار زیادی بکنید و بعد مدتی نسبتا طولانی صبر کنید تا نتیجه آن تلاش را ببینید.
5. در موقعیت های شغلی قبلی، زمانی که مجبور بودی ابتکار و خلاقیتی از خودت نشان دهی، چه کردی؟
6. اگر با انتقاد شدید روبرو شوی چگونه با آن کنار می آیی؟
7. از شرایطی برای ما بگو که مجبور بودید با همکارانی کار کنید که نسبت به خود شما خیلی متفاوت بوده اند. چطور با آن شرایط کنار آمدید؟
8. در مورد پروژه هایی که در گذشته انجام دادید و الان به آنها افتخار می کنید برایمان بگویید.
در نهایت باید به این نکته اشاره کرد که این ها سوالاتی قطعی نیستند و صرفا چارچوبی کلی هستند که شما می توانید بنا بر نیاز سازمان خودتان آنها را تغییر دهید و یا کم و زیاد نمایید.