وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

پنج توصیه برای مدیران امروزی 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

پنج توصیه برای مدیران امروزی


اداره یک بنگاه اقتصادی، کاری پرچالش و دشوار است. توسعه ی بازار، نوآوری و خلاقیت مستمر، مدیریت نیروی انسانی و جذب افراد شایسته، دغدغه های قانونی، امور مالی و وصول مطالبات، پایش رقبا و هوشمندی رقابتی و ... از جمله مواردی است که ذهن صاحبان کار و کسب را به خود اشغال می کند. با این همه مسئولیت، چگونه می توان اولویت ها را مشخص کرد؟ آیا بهتر نیست که دیدگاه مشتریان خود را شناسایی کرده و بدانیم که از نگاه آنها باید بروی چه مواردی تمرکز بیشتری داشته باشیم؟
در ادامه تجربه ی یکی از کارشناسان سرآمد بازاریابی در مدیریت بهینه ی بنگاه های اقتصادی را مرور می کنیم.

1- روی ایجاد شراکت با مشتریان خود تمرکز کنیم.
«توصیه ی من به صاحبان تجارت و بازاریابان  این است، شما تنها آن چیزی را می ستانید که نهاده اید. اگر در میان کوهساران فریاد می کشید، انتظار پژواک آن را داشته باشید.مشتری را شریک خود بدانید، تا او نیز روی شما به عنوان یک شریک قابل اعتماد حساب کند. روی فلسفه ی شراکت تاکید داشته باشید تا از منافع آن بهرمند شوید. شراکت با مشتری، مستلزم شفافیت در کلیه رویه های تجاری است، بنابراین چیزی را از مشتری مخفی نکنید و با او مثل شریک تجاری خود رفتار کنید. این فلسفه ی کاری را در سازمان خود نهادینه کنید و دیگر کارکنان از کف تا راس سازمان را در این فرآیند سهیم سازید.»
2- از همان روز اول قطعات پازل خود را دقیق اتتخاب کنیم
« به بعضی از مصداق های کارآمد و برتر بازاریابی عصر حاضر بیندیشید. شرکت اپل نمونه ای کامل از این منظر است. استیو جابز فقید و لی کلو از همان روز اول سنگ های خود را واکنده و دوشادوش یکدیگر، کاری کردند کارستان. تلفیقی از توانمندی های متفاوت که شراکتی خلاقانه بوجود آورده بود. هرچند جابز خود نابغه بود اما همین نبوغ جابز را برآن داشت تا افراد باهوش دیگری را در تیم اپل همراه خود سازد. بطور مثال یکی از اولین مربیان و همراهان و عوامل موفقیت جابز، رجیس مک کنا، بازاریاب افسانه ای سیلیکون ولی بود. مدتی بعد جابز با لی کلو آشنایی یافت که این آشنایی خلاقانه و بهره ور به کمپین معروف 1984 اپل موسوم به متفاوت فکر کن انجامید. کلو پس از طراحی این کمپین بسیار موفقیت آمیز به دوست و مشاور همیشگی جابز تبدیل شد.
3- مهارت های خود را برجسته کنیم.
« به آن میزان که روی فروش تاکید می شود، روی قابلیت های منحصر به فرد تمرکز نمی شود.
به جای فروش محوری، روی پرورش مهارت و تخصصی که بیشترین راندمان را به دنبال دارند، تمرکز کنید.به همین ترتیب فعالیت های کار و کسب خود را متمرکز بر کاری کنید که بیشترین بهره وری و تولید درآمد را به دنبال داشته باشد.《
4- منتظر بروز بحران برای تقویت روابط خود نمانیم.
« بسیاری از ما عادت داریم تا به محض بروز یک مساله با دیگران اعلام همبستگی کنیم. حال آنکه برای ایجاد روابط مستحکم نباید انتظار وقوع بحران را کشیدتا همگی زیر یک پرچم واحد جمع شویم.»
5- ارزش سرعت و چابکی را دست کم نگیریم.
« ما امروز به سازمان های تند رو و چالاک نیاز داریم. این اولویت اول عصر حاضر است و بویژه در سازمان های نوپا اهمیت بیشتری دارد. اهمیت سرعت، دقت و کیفیت توامان به اندازه ای است که می توانید دیگر راهبردهای خود را در اولویت های چندم بگذارید. سازمان های چابک قادرند تا با مسائلی چون تغییرات سریع و غیر قابل پیش بینی،  سفارشات خاص و سلیقه ای مشتریان، کیفیت کامل و انتظار دریافت سطح بالایی از خدمات و ... مواجه شوند. این سازمان ها فراتر از انطباق با تغییرات، روی موج تغییر سوارشده و از فرصت های بالقوه  در یک محیط متلاطم بهره برداری  کنند. ارائه کیفیت بالا با توان سفارشی سازی محصولات با سرعت، دقت و و کیفیت قابل قبول و هم چنین ارائه کالا و خدمات با اطلاعات و ارزش افزوده ی بالا، بسیج قابلیت های سازمان، توانایی واکنش مناسب در قبال رخدادهای محیطی و اجتماعی، توانایی تلفیق و بکارگیری تکنولوژی های متنوع، توانایی واکنش مناسب به عدم اطمینان و مهندسی هوشمندانه آینده از طریق تحلیل های سناریوهای متعدد و هم چنین توانایی برقراری انسجام درون سازمانی و بین سازمانی، از جمله خصوصیات دیگر سازمان های چابک است.

 

سبز باشید

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.