وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

چگونه رهبری کاریزماتیک برای کسب و کار خود باشیم؟

کاریزما و یا فرهمندی از واژگان متداول در دنیای کنونی است که ریشه در فرهنگ راهبان صومعه‌ها داشته و به معنای " عطیه و موهبت الهی" است. کاریزماتیک دراصطلاح، به فردی اتلاق می‌شود که به شخصه و یا به عقیده سایرین، از توان رهبری فوق العاده‌ای برخوردار باشد.
 کاریزما مهارتی اجتماعی و قدرتی ناملموس است و موجب می‌شود که افراد به اختیار خود و با کمال میل از ما پیروی کرده و الگو و تائیر بپذیرند. افسانه‌های یونان باستان براین باورند که کاریزما موهبتی آسمانی است، اما محققان ثابت کرده‌اند که کاریزما مهارتی قابل اکتساب است. القای قدرت ، تمرکز برمخاطب و توانایی انتقال احساسات و هیجان ، عناصر سه‌ گانه‌ی سازنده‌ی کاریزما درشخصیت افراد می‌باشند. کاریزما در محل‌ کار اعتمادساز بوده و موجی از خشنودی، تعهد و بهره‌وری را  درمیان زیردستان بوجود می‌آورد.
 اشخاص کاریزما دارای صفات و سلوک ویژه‌ای هستند و کردار و منش خاص آنها نشانگر وجود اعتماد به نفس بالا، دیدگاه آرمان گرایانه، قدرت بیان، قاطعیت در هدف، جذابیت رفتاری، عاملیت تغییر، محیط شناسی و نگاه فرصت یاب می‌باشد. افراد کاریزما در عین ژرف‌نگری، نگاهی رو به بیرون داشته و از خویشتن خویش و شرایط پیرامونی آگاهی کامل دارند. آنها با هرکسی ملاقات ‌کنند، به نوعی با او برخورد می‌کنند که گویی مهمترین شخصی است که امروز با او دیدار داشته‌اند، و لذا جذابیت فردی بسیاری دارند. رهبران کاریزماتیک قادر به پرورش فضای احترام مقابل هستند و به این نکته باوری راسخ دارند که همه‌چیز را همگان دانند،لذا خود را علامه‌ی دهر جا نمی‌زنند.آنها قدردان دیگران هستند به دور از ریاکاری اظهارنظر می‌کنند. ضمن آنکه قاطعیت فراوانی دارند و در دفاع ازمواضع خود، قدرتمند ظاهر می‌شوند.
اجرای توصیه‌های زیر قدرت کاریزماتیک را افزایش می‌دهد:
1- آمادگی های لازم را در خود بوجود آورید
افرادی که از قبل خود را به مهارت‌های مورد نیازشان تجهیز نمی‌کنند، قدرت اقناع لازم را نخواهند داشت. اهداف خود را به شکل مستمر مرور کنید و پیش از انجام هرکاری به الفبای آن مسلط شوید. اگرجلسه دارید یا برای یک مراسم سخنرانی دعوت هستید، حتما نکات کلیدی را تمرین کنید تا در موضوع تبحر یابید. چنانچه زمان کافی برای آمادگی دراختیار ندارید، تلاش کنید تا دست‌کم از قبل یک بررسی اجمالی از مخاطبان صورت دهید تا لااقل  متوجه برخی نکات جالب توجه برای آنها شوید. درخصوص مسائلی صحبت کنید که به آن علاقه‌مندید یا برایتان اهمیت دارد. ازاشتیاق خود برای ایجاد یک فضای کاری فوق العاده و چشم اندازتان برای رشد و توسعه صحبت کنید ،تا دیگران با افکار مترقی‌تان آشنا شوند و درون خود احساس تعهد بوجود آورند. چرا که هیچ کس منکر ثمرات و مزایای محیط‌های کاری بالنده و پرورش‌دهنده نیست وجملگی افراد به ایجاد چنین فضای مطلوبی احساس تعهد دارند.لذا درکسوت یک ناصح دلسوز و صالح، به راهنمایی افراد اقدام کنید و از یاد دادن و یاد گرفتن غافل نشوید . زیرا که آمادگی در گرو یادگیری است.


2- اصالت و اعتبار داشته باشیم
از رفتار متناقض و تقلیدگونه بپرهیزید و تلاش کنید تا اصالت ذاتی خود را به نمایش بگذارید.افراد ثابت قدم قادرند تا نگاه‌ها را به خود جلب کنند،آنها تقلید نمی‌کنند، اما الگوبرداری آگاهانه می‌نمایند و کردار و منش منحصر به خویش را دارا هستند. ایجاد اعتبار و صداقت به منزله‌ی آهنربایی است که موجب جذب دیگران می‌شود.
 از واکنش‌ها و پاسخ‌های مبهم و توام با کلی‌گویی پرهیز کنید. همیشه یک نسخه دست اول از خود باشید نه یک نسخه دست دوم از دیگران، چرا که اگر سعی کنید نفر دیگری باشید، خودتان را تلف خواهید کرد. خود را بپذیرید و با دیگران صادق باشید. اعتبار و اصالت، جوهره‌ی وجودی شخصیت‌های کاریزما است، تا آن جا که یکی از بزرگان در ستایش اعتبار میگوید، " اگر فرد، سخنوری قهار باشد و هوشی سرشار داشته باشد و از قضا بر فنون و نکات روان‌شناسی نیز احاطه داشته باشد و خلاصه واجد کلیه شرایط و ابزار اقناع باشد. اما فاقد اعتبار لازم باشد، آنگاه بهتر است برای مشتی  پلیکان سخنرانی کند نه انسانها."


3- متواضعانه رفتار کنیم
تواضع ارزش ذاتی افراد دارای شخصیت کاریزماتیک است. آنها موید محدودیت‌های خود هستند و با فروتنی مسئولیت کارها را می پذیرند. فروتنی ،وفای به عهد، روی گشاده، عالم بی عمل نبودن، پندار و گفتار و کردار نیک، شاخصه رهبران بزرگ است. پیروان فلسفه‌ی رواقیون احترام فراوانی برای رعایت اخلاق درمحیط کاری قائل بودند و تکامل و بالندگی فردی در سایه‌ی زندگی اجتماعی را در رفتار حسنه با هم نوعان تعریف می‌کردند، لذا فارغ از نقش تخصصی خود، خوی انسانی را از یاد نبریم و با چاشنی شادکامی و اشتیاق، به ایجاد روابط انسانی اهتمام بورزیم. رهبران کاریزماتیک قادرند تا انگیزه‌ی لازم را درمیان اطرافیان خود بوجود آورند وبا فروتنی، زیر دستان خود را هدایت و راهنمایی کنند. احترام به خویش و دیگران و نیز در پیش گرفتن تواضع در مقابل همنوعان ، موجب می‌شود تا ارادت قلبی سایرین را به خود جذب کنیم .


4- همواره حرف‌های خود را مزه مزه کنیم و بعد سخن بگوییم
در جایی که واقعا نیاز است حرف بزنیم و نظر خود را ایراد نماییم.کم گویی موجب می‌شود که حرف‌ها و دیدگاه‌های مختلف را حلاجی کنیم و بعد به زبان بیاوریم. به بیان حضرت امیر(ع) ، کم گویی ، عیب‌ها را پوشانده و از گناهان می‌کاهد. کلام وسیله‌ای است که درون آدمی را حکایت می‌کند و ساده ترین ابزار در اختیار انسان است، به عبارتی زبان را می توان ترجمان اندیشه آدمی به حساب آورد و این امر ضرورت کنترل آن را دو چندان می سازد. رهبران کاریزماتیک کلامی نافذ داشته و از بیهوده‌گویی پرهیز دارند.


5- قدرت شور و اشتیاق را دریابیم
رهبرانی که در انجام خدمت سر از پا نمی‌شناسند و صبح‌هنگام با اشتیاقی وافر به کار از خواب شیرین برمی‌خیزند، قادرند تصمیماتی ارزنده و برازند اتخاذ کنند و کارها را در زمانی کمتر و با کیفیتی بهتر انجام دهند. ضمن آنکه شور و شوق آنها جنبه‌ی مسری داشته و تاثیری مثبت بر روی اطرافیان می‌گذارد. اشتیاق درونی موجب می‌شود که افراد حساب ویژه‌ای روی ما باز کنند و اعتماد و پیشتیبانی بی‌دریغ خود را به ما هدیه کنند. شخصیت‌های کاریزماتیک دارای روحیه‌ی رهبری هستند، و رهبری را از خود آغاز می‌کنند. آنها باور دارند که اگر قرار است حتی رهبر یک نفر باشند،آن یک نفر خودشان است. پس هدف وچشم اندازی روشن ترسیم کنید و بکوشید در کاری که انجام می‌دهید  نه خوب بلکه بهترین باشید.


6-جذبه فردی نه مادرزادی، بلکه مجموعه‌ای از رفتار‌های آموختنی است
کاریزما یک ویژگی ذاتی نیست و ابزار آن قابل اکتساب و پرورش است. به ویژه زبان بدن ازجمله مهترین ابزارهای افراد کاریزماتیک محسوب می‌شود که قابلیت بهبود و پرورش را دارا است. درواقع حضور فیزیکی و بکارگیری تکنیک‌های مرتبط با زبان بدن از مولفه‌های اساسی کاریزما به شمار می‌روند . زبان بدن می‌تواند بدون تبادل حتی کلمه‌ای ، جاذبه و قدرت افراد را انتقال دهد. ضمن آنکه حضور موثر و توجه به افراد و نیز تقویت مهارت گوش دادن  نیز، تاثیری شگفت انگیز برانتقال کاریزما دارند.زبان بدن یک مهارت کلیدی و قابل آموختن است، نکته جالب آنکه حتی می‌توان زبان بدن انسانها را به حیوانات نیز آموخت.


7-  به پرورش شایستگی‌های دیگران کمک کنیم
افراد کاریزماتیک همواره درصدد هستند تا به دیگران الهام بخشی کنند و به آنها انگیزه بدهند.آنها می‌کوشند تا از طریق ایجاد بسترهای لازم ، محیطی مساعد و مثبت بوجود آورند. آنها در نقش یک مربی و مشاور دلسوز به دیگران کمک می‌کنند تا احساسی خوب داشته باشند و به پرورش و شکوفایی توانمندیهای درونی خود اقدام نمایند. لذا افراد کاریزماتیک می‌توانند احساس مهم بودن را به زیردستان خود منتقل کنند وعزت نفس و انگیزه های درونی آنها را تقویت کنند.

 

منبع:
How to be a charismatic leader
به نقل از entrepreneur. Com

 

سبز باشید

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.