وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

با سندرم کارشیفتگی آشنا شویم

کارشیفتگی عاملی قدرتمند در بر هم زدن تعادل زندگی افراد است و آن را از توازن خارج می‌کند. در خلال 20سال گذشته تغییرات بوجود آمده در مدل کاری ، ساعات کاری را به شدت افزایش داده و در مقابل از اوقات فراغت انسانها کاسته  است . اما با این حال به گمان بسیاری حتی پدیده هایی نظیر تمدن ، محصول اوقات فراغت ملتهاست، و عصر آینده دوران تمدن فراغت خواهد بود . دانشمندی به نام دومالدید کتابی تحت عنوان تمدن فراغت نوشته و میگوید دنیای جدید دنیای فراغت است و تمدن جدید، تمدن فراغت است . پدیده فراغت شاخصه توسعه است و گذران فراغت شاخصه توسعه انسانی.

 

اعترافات یک معتاد به کار نام کتابی بود که وین اوتس درآن برای نخستین بار اصطلاح کار شیفتگی را به کار برد. فرد مبتلا به سندرم کارشیفتگی به شخصی گفته میشود که نیازی وسواس گونه و بی امان به کار دارد. به باور برخی کارشناسان ، کار شیفتگی در ردیف اختلالهای وسواس گونه قرار میگیرد. معتادان به کار لزوماً از کار خود لذت نمیبرند، بلکه دلیل شیفتگی وسواس گونه و اختلالی آنها نسبت به فعالیت خود آن است که کارشیفتگان تصور میکنند که تنها خود آنها هستند که میتوانند کار مربوطه را انجام دهند. با آنکه سندرم کارشیفتگی به گمان متخصصان، اعتیادی سخت درمان است، با این حال افراد مبتلا عموماً نه تنها از آن نهی نمیشوند بلکه به دلیل تلاشهای بی امان خود مداوم مورد تشویق قرار میگیرند. سندرم کارشیفتگی، از بیماریهای مزمن اجتماعی است که میتواند شالودهی نهاد خانواده را از هم بپاشد و انسان را دچار بیماریهای جسمانی و روانی متعدد سازد.

 

به اعتقاد اسپنس و رابینز کارشیفتگی از نگرش افراد بر میآید. از دیدگاه آنها معتاد به کار کسی است که به میزان بالایی با کار خود درگیر بوده ، اشتیاق وافری به کار دارد اما در عین حال لذتی از آن نمیبرد .مدل سه وجهی اعتیاد اسپنس و رابینز از جمله ابزار کارآمد در سنجش کارشیفتگی  است.

 

فراموش نکنیم که میان پرکاری و اعتیاد به کار تفاوتهای بسیاری وجود دارد. برای نمونه، برخی از افراد تیپ "A" هستند و در واقع شخصیت آنها به گونه ای است که به شدت سخت کوش می باشند. این افراد هم کار خود را به خوبی انجام می دهند و هم از اوقات فراغت خود نهایت استفاده را می برند. افراد کوشا، کار را به عنوان چیزی واجب انجام میدهند و در زمانهایی آنرا یک وظیفه ارضا کننده میدانند. اما کارشیفتگان، کار خود را به عنوان جایی امن و فارغ از امور پیش بینی نشده زندگی در نظر می آورند که میتوانند با کمک آن از احساسات و تعهدات ناخواسته دور شوند.

 

نشانه ها

 

کار کردن در خارج از دفتر کار:

 

 


ادامه این مطلب  را در کتاب "40 گفتار پیرامون ارتقای مهارتهای شخصی در کسب و کار" بخوانید.

 

 

 

سبز باشید

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.