استرس را تحت کنترل خود درآورید
برای آنکه زندگی حرفهای و شخصی بهتری داشته باشیم لازم است سطح استرس خود را در حد کنترلشدهای حفظ کنیم. خوشبختانه درمان استرس کار چندان سختی نیست و نیاز به هزینه بالایی نیز نداردو تنها کافی است ذهنیت خود را نسبت به مسائل تغییر دهیم و تمرینهای سادهای را مرور کنیم. در ادامه به برخی از این تمرینات اشاره کردهام:
1) نفس عمیق بکشید
تنها چند ثانیه برای انجام این کار زمان لازم دارید. دانشگاه پزشکی هاروارد پیشنهاد می کند برای انجام این کار ابتدا در مکانی که در آن احساس آرامش می کنید حضور یافته و ذهن خود را آزاد کنید. سپس شروع به تنفس کردن به شکل معمولی کنید. بعد از آن سعی کنید نفس عمیق بکشید؛ بدین ترتیب که ابتدا از طریق بینی به آرامی هوا را وارد بدن کرده و در حین اینکه شش های شما پر از هوا می شوند شکم و قفسه سینه را آزاد بگذارید. زمانی که هوا به اندازه کافی وارد بدن شما شد به آرامی بازدم را از طریق دهان و یا بینی خود انجام دهید.
2) بخندید
طبق تحقیقات انجام شده خندیدن و وجود حس شوخ طبعی در افراد برای کاهش دردهای فیزیکی، ارتقاء سیسیتم ایمنی بدن، کمک به بهبود روابط و با دیگران و مقابله و با اضطراب و افسردگی بسیار سودمند است.
3) یک اسکن ذهنی از بدن خود انجام دهید
یکی از بزرگان صنعت مهندسی پزشکی به نام اندی پادیکامب پیشنهاد می کند، زمانی که دچار استرس می شوید، چشمان خود را برای 30 ثانیه بسته و یک ساکن ذهنی از تمام بدن خود انجام دهید. با این کار، یعنی معطوف کردن تمرکز روی احساسات فیزیکی حواس شما از مشغله های ذهنی دور می شود که تاثیر بسزایی در آرامش شما خواهد داشت.
4) شکرگزار باشید
سعی کنید یک دفتر یادداشت مخصوص شکرگزاری داشته باشید تا زمانی که عصبی و مضطرب هستید بتوانید با رجوع به آن و مرور مواردی که بخاطر آنها شکرگزار هستید آرامش پیداکنید. مطالعه ای در این زمینه از سوی دانشگاه سن دیگو کالیفرنیا نشان می دهد که افرادی شکرگزار هستند قلب سالم تر، حس بهتر، حالات افسردگی کمتر، خستکی کمتر و خواب بهتری نسبت به سایر افراد دارند. چرا که زمانی که شما شکرگزار هستید، احساس ارتباط و اتصال بیشتری با خود و محیط پیرامون خود می کنید و این دقیقاً مخالف کاری است که اضطراب با شما می کند.
5) تا ده بشمارید
انجمن مطالعات اضطراب و افسردگی آمریکا پشنهاد می کند زمانی که دچار استرس و نگرانی می شوید تا عدد 10 یا 20 را شمارش کنید تا تمرکز ذهن شما به موضوعی غیر از موضوعی که باعث استرس شما می شود، معطوف شود. شاید این امر بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد ولی امتحان آن ضرری ندارد.
6) کمی استراحت کنید
اگر در طول روز احساس اضطراب و نگرانی می کنید سعی کنید یک چرت مختصر زده و یا شب، کمی زودتر از همیشه بخوابید. طبق نظر انجمن روانشناسی آمریکا، زمانی که شما خوب و یا به اندازه کافی نمی خوابید بدن تان تمام اثرات مثبت خواب مانند دادن انرژی دوباره به ماهیچه ها و یا تقویت حافظه را جذب نمی کند. خواب خوب آنقدر ضروری است که محروم کردن خود از آن می تواند حافظه، حالات روحی و بعضاً حتی نحوه قضاوت شما نسبت به شرایط را تحت تأثیر قرار دهد.
سبز باشید