هفت توصیه برای اجتناب از افتادن در دام مسابقه قیمت
به نظر شما در بازار جهانی؛ کدام برند رهبر پایین ترین هزینه ها در صنف خرده فروشی است؟ احتمالا بی درنگ پاسخ خواهید داد: «والمارت».
اما چه اتفاقی می افتد زمانی که رقابت ها بر سر قیمت باشد: نتایج مطالعه ای جدید توسط موسسه ی WSL/Strategic Retail نشان می دهد که 86 درصد از مشتریان دیگر به این باور ندارند که والمارت پایین ترین قیمت ها در بازار را ارائه می کند.
این نتایج می تواند شعار همیشگی والمارت و تکیه آن بر قیمت های پایین را به چالش بکشد. با توجه به تغییر در ادراکات مصرف کنندگان؛ رقابت بر سر قیمت جذابیت خود را رفته رفته از دست می دهد. پس چگونه میتوان از آن اجتناب کرد؟ در ادامه هفت توصیه در این زمینه را بررسی می کنیم:
1-بازارهای جدید پیدا کنید.
اگر رقابت سخت و نفسگیر شد؛ شاید انتخاب بازار هدف متفاوت(به طور مثال در اخبار دیدیم که یک فروشگاه خرده فروشی؛ مادران باردار و دیگری چپ دست ها را به عنوان بازار هدف خود انتخاب کرده است.) و یا حتی شهر و یا کشور دیگر؛ فرصت های به مراتب سودآوری در اختیار ما قرار دهد و بتوان با قیمت های بالاتری درآن فعالیت اقتصادی کرد.
2- بنچ مارک یا الگوبرداری بهینه کنید.
جایگاه خود از لحاظ قیمت گذاری را در مقایسه با رقبا بیابید. ممکن است در حالی که رقبا در حال افزایش قیمت های خود هستند شما هم چنان به کف قیمتی قناعت کرده باشید.
3- محصولاتی منحصر به فرد ارائه کنید.
بهترین راه این است که اط همان آغاز فعالیت، محصولات و خدماتی ممتاز عرضه کنید. دلیل آن است که اگر رقبا اقدام به کاهش قیمت های خودشان کنند؛ شما مجبور نیستید قیمت های خودتان را بشکنید چرا که نظیری برای محصولاتتان وجود ندارد. لذا به یک تمایز محوری برای محصولات خود دست یابید. به عنوان مثال شرکت اپل را در نظر بگیرید. محصولات اپل در تمام مقاطع زمانی، یک ویژگی مشترک دارند و آن سادگی استفاده است. این همان مفهومی است که نشریه تایم از آن تحت نام Ease of Use به عنوان یکی از رموز موفقیت محصولات شرکت اپل نام میبرد.
4-محصولات تان را با خدمات مکمل عرضه کنید.
ارائه خدمان افزوده می تواند ارزش اداراک شده در ذهن مشتری را ارتقا دهد. به عنوان مثال یکی از نویسندگان معروف در حوزه ی کاروکسب به نام جاناتان فیلدز کتاب جدید خود با عنوان عدم قطعیت را به همراه خدمات محدود مشاوره ارائه کرد. این کتاب به فروش فوق العاده ای دست یافت و به علاوه جنبه ای دیگر از برند شخصی جاناتان فیلدز و قدرت و تخصص او در امر مشاوره را به نمایش گذاشت.
5- محصول خود را ارتقا و با بسته بندی متفاوت عرضه کنید.
می توانید محصول خود را ارتقا داده و ویژگی های جدیدی به آن بیفزایید و یا تنها به تغییر بسته بندی آن اکتفا کنید. تغییر شکل و شمایل ارائه محصول، تصمیمی سرنوشت ساز است که می تواند زندگی دوباره و رونق فروش را به آن محصول ارزانی دارد. در واقع می توان با تغییر هوشمندانه بسته بندی، به بازارهای هدف توسعه یافته تری دست یافت. اما تغییر بسته بندی مستلزم وجود عوامل و پیش نیازهایی است: از جمله توجه به چرخه عمر محصول که عموما تغییر بسته بندی در زمان افول انجام می شود نه بلوغ محصول. شاید به یاد داشته باشید که شرکت صحت در برهه ای که اتفاقا اقبال زیادی نسبت به محصولات آن وجود داشت اقدام به تغییر بسته بندی شوینده های خود کرد و تبلیغات زیادی را نیز برای جا انداختن آن انجام داد. اما مصرف کنندگان به این تغییر روی خوش نشان ندادند و شرکت مجبور شد به همان بسته بندی قبلی خود باز گردد.
مورد دیگری که می تواند در تصمیم گیری در خصوص بسته بندی جدید موثر باشد؛ ورود رقبای جدید به بازار است. به یاد داشته باشید که تغییر تصویر برند آن هم به کمک بسته بندی که برخی شرکت ها به آن متوسل می شوند؛ عملی اشتباه و تقریبا غیر ممکن است.
شرکت های موفق به منظور تلاش برای تغییر تصویر و وجهه برند قدیمی خود عموما برندی کاملا جدید بوجود می آورند. مانند تویوتا که محصولات لوکس خود را در قالب برند لکسوس عرضه کرد.
6- آبرو و وجهه خود را بازیابی کنید.
زمانی که در صنعت خود در زمره ی بهترین ها شناخته می شوید؛ قیمت مساله قابل توجهی نخواهد بود. مشتری اینگونه با کمال میل بهای بالاتری بابت خرید محصولات شما می پردازد و حتی به دیگران نیز توصیه می کند از شما خرید کنند.
7- کمیابی ایجاد کنید.
مطالعه اقتصاد با مفهوم کمیابی آغاز می شود؛ و کمیابی مفهوم انتخاب را به وجود می آورد. بازاریابی بر مبنای اصل کمیابی نیز، یکی از بهترین روشها برای محصولات در انبار مانده و مقابله با ورشکستگی است. به این معنا که به طریقی به مشتری خود یادآور شوید که تنها چند نمونه از محصول در مدت کوتاهی برای خرید باقی مانده و اینگونه مشتری نسبت به خرید ترغیب خواهد شد. چرا که احساس می کند در بازه ای کوتاه، ارزشی را به دست آورده که دیگران ناتوان از کسب آن هستند. حتی به این روش می توان محصولات خود را به قیمت بالاتری به فروش رساند، چرا که بر اساس اصل کمیابی منابع و یا محصولاتی که می توانند در یک زمان معین یا مکان معین در دسترس افراد قرار گیرند؛ محدود هستند. لذا قیمت گذاری می تواند بر مبنای همین اصل صورت پذیرد. هر چه منابع کمیاب تر باشند؛ قیمتش بالاتر است.
منبع:
https://www.entrepreneur.com/article/220406
سبز باشید.