وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

5 توصیه بازاریابی از هتل های مشهور  27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

5 توصیه بازاریابی از هتل های مشهور 

تنور رقابت درصنعت هتلداری و مهمانداری به ویژه در کشورهای توریست پذیر؛ گرم و سوزان است که این امر دست اندرکاران فعالین این صنعت را بر آن می دارد تا استراتژی های خلاقانه تری را در امور بازاریابی خود بکار گیرند تا بلکه بتوانند از این رهگذر در گود رقابت باقی بمانند. به همین دلیل این صنعت از راهبردهای بازاریابی نوآورانه ای بهره می برد که می توان این راهبردها را با نگاهی استراتژیک و جامع نگر و اندکی دخل و تصرف در هر نوع کاروکسب دیگری بکار برد. در ادامه 5 مورد از استراتژی های نوآورانه صنعت هتلداری را بررسی می کنیم. 
1-خواسته های خریداران را تمام و کمال رسیدگی کرده تا تجربه ای نوآورانه برای آن ها خلق کنید. 
بسیاری از هتل های بزرگ و صاحب نام در صنعت میهمانداری به این نتیجه دست یافته اند که مسافران عصر مدرنیته و دیجیتالیسم که از پیش برای سفرهای خود برنامه ریزی می کنند به دنبال کسب تجربه ای بیش از یک تخت و اتاق و خدمات معمول آن هستند.
با اوج گیری پدیده اقتصاد اشتراکی و فعالیت شرکت هایی نظیر Airbnb و دیگر شرکت های خدمات اشتراک زمانی و اشتراک سرپناه، امروزه خریداران حق انتخاب گسترده ای داشته و صرفا در پی محلی برای خواب نیستند. این گزینه ها به ویژه برای نسل هزاره مطلوبیت بیشتری دارد؛ چرا که این نسل و به ویژه فعالین تجاری آن به نسبت گذشتگان خود بیشتر سفر می کنند. اما این دسته مسافران همچنین خواهان آن هستند که در زمان اقامت در هتل، زمان کمتری را در اتاق هایشان بمانند. 
در پاسخ به این نیاز، صنایع پذیرایی و میهمانداری به کمک ارائه تجاربی مثل برنامه دیدوبازدید میهمانان هتل، ساعت های شاد اجتماعی و دورهمی, کلاس های ورزشی و یوگا و انواع بازی های سرگرم کننده اجتماعی و ... به شدت مشغول بازاریابی برای آن دسته از مشتریانی هستند که اجتماعی ترند، این شکل از هدف گذاری، نمودی کامل از بخش بندی تخصصی مخاطبان به شمار می رود. راهبردی که هر تجارتی می تواند از آن به منظور ایجاد یک برنامه اثر بخش بازاریابی بهره برداری کند.
بهاین ترتیب، هتلهای پیشتاز تلاش خود را معطوف به پرهیز از استراتژی خوشامدگویی به همه کرده و  میکوشند تا برای مشتریان خاص خود تجربه ای متمایز ایجاد کنند. این راهبرد می تواند مورد استفاده ی تمام سازمان ها باشد، چرا که استراتژی همه چیز برای همه کس ؛ راهبردی منسوخ در الفبای تجارت مدرن محسوب می شود. 
2-تمام موانع سد راه مشتریان وفادارتان را برطرف کنید
اگر بخواهیم تنها یک حوزه را نام ببریم که فصل مشترک تمامی هتل های درجه ی یک و پیشرفته باشد، آن حوزه نوآوری افسار گسیخته در ارائه تجربه ای متمایز به وفادارترین مشتریان است. البته؛ یکایک مشتریان حائز اهمیت بوده و می بایست برای آن ها تجربه ای منحصر به فرد ایجاد شود .اما شرکت های پیشتاز می دانند که مشتریان پروپاقرص و وفادار یک منبع درآمد باارزش و قابل اتکا هستند و لذا آن ها با طبقه بندی مشتریان خود می کوشند تا دامنه وفاداری ایشان را با اشکال مختلف و با اتخاذ روش های خلاقانه و مشتری نوازانه حفظ و گسترش دهند. 
به علاوه توسعه شتابناک فناوری موبایل نیز امکان برقراری ارتباط و اتصال به مشتریان وفادار را بیش از پیش تسهیل کرده است. به طور مثال غول های صنعت میهمانداری، نظیر هتل هیلتون ؛  هایت؛ و ماریوت هتل امکاناتی کاربردی را به اپلیکیش های خود افزوده اند. به طور مثال میهمانان وفادار این هتل ها امکان انجام اقداماتی نظیر انتخاب اتاق های خاص و بررسی آنلاین آن ها، یا گپ و گفت بر خط با یکی از اعضای خدمه هتل، بدون نیاز به تماس تلفنی یا مراجعه حضوری به بخش پذیرش را دارا هستند. 
لذا ارائه خدمات مبتنی بر موبایل در گوشی های هوشمند یکی از بدیهیات کاروکسب های پیشتاز محسوب می شود که البته پیش نیاز آن بهره مندی  از یک استراتژی مدون فعالیت در فضاهای مجازی است.
3-سفرای برند دیجیتال را درون سازمان خود تقویت کنید 
یکی از امکانات موجود در شبکه های اجتماعی و اشتراک محتوای آموزنده آن است که برندها به وسیله آن این امکان را برای مشتریان خود فراهم می سازند که هم از دیدگاه خود شرکت وذینفعان آن وهم از راهنمایی محققان و کارشناسان برون سازمانی و بی طرف بهره برداری کنند. 
با این همه مشتریان درون سازمانی (تعبیری که من پرویز درگی در خصوص منابع انسانی سازمان بکار می برم) یکی از منابع نادیده گرفته شده اطلاعات و اشتراک دانش هستند. 
بسیاری از هتل های پیشرو کارکنان خود را به گونه ای آموزش داده اند که ایشان در پلتفرم های اجتماعی و دیگر کانال های اشتراک محتوا حضور فعال یافته و اطلاعات مورد نیاز مشتری را در اسرع وقت و با بهترین کیفیت فراهم کنند و اجازه دهند تا مشتری با فراغ بال در بخش ها و پستوهای مختلف سازمان سرک بکشد. 
واقعیت آنجاست که مشتری از آن که خودمانی فرض شده و اطلاعات درون سازمان در اختیارش قراربگیرد احساس شعف میکند و هر سازمانی می تواند از این استراتژی در راستای ایجاد پیوند میان خود و مشتریانش بهره ببرد ؛ راهبردی که ارتباط میان سازمان و مشتری را فراتر از محصول یا خدمت به ادراکات از برند تعمیم می دهد و درنهایت مشتری را به مبلغ و سفیر آن برند تبلیغ می کند. 
4-در زمینه ی خلق محتوا چارچوپ شکنی کنید
اغلب سازمان ها شیفته مفهوم بازاریابی محتوایی شده اند چرا که هزینه چندانی نداشته و به علاوه در صورت اجرای صحیح پتانسیل تاثیرگذاری مثبت روی نرخ بازگشت سرمایه را داراست. با این حال بسیاری از مدیران به همین امر اکتفا می کنند که وبسایت سازمان به عنوان خروجی محتوایشان باشد و در همان جا توقف می کنند. 
اما بسیاری از فعالین پیشگام در صنعت هتلداری می کوشند تا با ایجاد فرصت های جدید با مشتری در سطحی عمیق تر تعامل کنند. 
هتل چهارفصل یکی از نمونه های خوب در این زمینه است. برندی که به دلیل تعهد خود در خصوص ارائه تجارب لوکس در سراسر جهان شناخته شده است.این مجموعه شرکت به جز کانال های رایج اشتراک محتوا ، مجله ای ادواری را به صورت منظم توزیع می کند که مروج لوکس گرایی در این سازمان بوده و به علاوه مشتریان خود را از دریچه دید سبک زندگی چهارفصل به مقاصد مرتبط برده و فعالیت های جاری در آن مقاصد را برای مشتریانش تشریح می کند. در این نوع از بازاریابی محتوایی کیفیت محتوای تولید شده و استراتژی تعیین شده توسط سازمان به برندها کمک می‌کند تا در مقیاس جهانی مورد پذیرش قرار گیرند. به یاد داشته باشیم فروش بدون اعتماد اتفاق نمیافتد و اعتماد نتیجه ارتباط است. تولید محتوا یک راهکار ایده آل برای ایجاد ارتباطی اولیه است. ارتباطی که زنجیره اعتماد و فروش را آغاز می‌کند. محتوا، ارتباط می‌سازد. ارتباط، اعتماد ایجاد می‌کند و اعتماد منجر به فروش می‌شود.
5- پیام خود را حتی المقدور شخصی سازی کنید
هتل های پیشگام و خوش قریحه به حجم عظیمی از داده ها و اطلاعات مرتبط با علایق و ترجیحات مشتریان دسترسی داشته و برترین آن ها از این اطلاعات به منظور ارسال پیام هایی به شدت شخصی سازی شده استفاده می کنند تا دوباره پذیرای  میهمانان خود در هنل باشند. 
این مثال را به دقت بخوانید: زمانی که فرزند یکی از خانواده های میهمان هتل ریتز کارلتون عروسک خود را در هتل جا گذاشت؛ نه تنها مسئولان هتل ظرف چند روز آن عروسک را به صاحبش بازگرداندند؛ بلکه همراه او تصاویری را ارسال کردند که این عروسک را در موقعیت های ماجراجویانه مختلف داخل هتل نشان می داد . اقدامی خلاقانه که موجب می شد این خانواده بتواند موقعیت ها و تجارب احتمالی آینده خود در این هتل را از همین حالا در ذهنشان مجسم کند. 
شاید شرکت شما نداند که بطور مثال روزنامه مورد علاقه مشتری چه نام دارد و یا او قهوه را ترجیح می دهد یا چای، اما می توان با کسب اطلاعات مرتبط با مشتری ، پیامی شخصی تر را به او رساند . پیامی که بیش از هر چیز حامل روح مشتری نوازانه سازمان است. یافته‌های اخیر مرکز تحقیقاتی فارستر (Forrester) نیز نشان میدهد که سه‌چهارم مصرف‌کنندگان، به پیشنهادها و محصولات شخصی شده‌ی برندها علاقه نشان می‌دهند. بعلاوه در ایجاد یک تجربه مثبت برای مشتری‌ها، علاوه بر شخصی‌سازی، عوامل متعدد دیگری نیز دخیل است که از آن جمله می‌توان به پاسخ‌گویی سریع به سؤالات یا شکایت‌ها (47 درصد)، ساده بودن فرایند خرید (46 درصد) و امکان پیگیری سفارش‌ها به‌صورت بلادرنگ (34 درصد) اشاره کرد.

 

سبز باشید

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.