هفت قانون مدیریت خلاق برای رهبری افراد خلاق
شاید برخی از افراد خلاق، انسانهایی دمدمی مزاج، گاه عصیانگر و غیرقابل پیشبینی، و یا حتی گستاخ و خودبین به نظر رسند، اما با این حال نمیتوان به راحتی از قابلیتهای شگرف آنها چشم پوشید. در واقع اگر نتوانید بهرهوری لازم را از کارمندان خلاق خود داشته باشید، آنگاه است که شاید دیر یا زود حتی ناگزیر به اعلام ورشکستگی شوید! البته در مقابل، اگر تنها افرادی را استخدام کنید که چندان جاهطلب و سرکش نیستند و به راحتی میتوانید بر آنها مدیریت کنید، شرکت شما در بهترین حالت یک سازمان متوسط خواهد بود. پدیدهی «خلاقیت سرکوب شده» از تومورهای بدخیم و کشندهی سازمانی است.
هر چند که بسیاری از سازمانها به ظاهر بر طبل نوآوری میکوبند، اما تعداد انگشت شماری از آنها به واقع از ارادهی نگهداری و پرورش کارمندان خلاق (عاملان نوآوری) برخوردارند و نمیتوانند پرسنل خلاق خود را شاد و یا حتی آنها را بهرهور نگاه دارند. با این وجود، پس روشهای مدیریت و حفظ کارکنان خلاق از چه قرار است؟
1- به آنها دل و جرأت شکست خوردن را بدهید:
حتماً شما نیز پدر و مادرهایی را دیدهاید که گاه خرابکاریهای فرزند خود را تحسین میکنند. شکست دروازهی تجربهآموزی و موفقیت است. بنابراین شرایط حمایتی بیقید و شرطی را برای کارمندان خلاق خود بهوجود آورید. زیرا که نوآوری زاییدهی عدم قطعیت، ریسک، و آزمون و تجربه است.
افراد خلاق ذاتاً انسانهایی آزمونگر هستند، لذا به آنها اجازه دهید تا با بازی به سبک خود به آزمون و خطا دست بزنند. البته آزمون و خطا بیهزینه هم نیست، اما با این حال هزینهی آزمون و خطا کمتر از هزینهی نوآور نبودن در بازار متلاطم کنونی است.
ادامه این مطلب را در کتاب "40 گفتار پیرامون مدیریت و رهبری در کسب و کار " بخوانید.
سبز باشید