مدیریت نقاط قوت فردی؛ چگونه نقاط قوت خود را بیابیم؟
صرف زمان بیش از حد روی نقاط ضعف و نیز عدم التفات و اهتمام به نقاط قوت، از جمله مهمترین دلایل ناکامی در میان انسانها است، که زندگی کاری و شخصی آنها را دستخوش تغییرات ناخوشایند میکند. هرچه که بیشتر و بهتر از استعدادها و نقاط قوتمان آگاهی داشته باشیم، بهتر میتوانیم راه درست بهرهمندی از درونداشتهای خود را بیابیم.
حالا ممکن است این سوال پیش آید که چگونه نقاط قوت خود را بیابیم؟ نقاط قوت کلیدی ما کدام است؟ استعدادهایی که به ما نسبت به سایرین مزیت میبخشند کدام هستند؟ و چگونه میتوان بیشترین بهرهمندی را از آمیزهی توانمندیهای خود برد؟
مارکوس باکینگهام، و دونالد کلیفتون در کتابی ارزنده به نام «حالا، نقاط قوت خود را کشف کن» (Now, Discover your strengths) که در سال 2001 در 272 صفحه به بازار عرضه شد، به بررسی و کند و کاو پیرامون مساله مدیریت نقاط قوت پرداختهاند و 34 نقطه قوت را براساس سالها ممارست در تحقیق و پژوهش تدوین کردهاند.
نکات طلایی کتاب
• نقاط قوت کلیدی خود را شناسایی کنید. تنها به دانستن چیزها و کارهایی که در آن خوب هستید اکتفا نکنید، بلکه مواردی را نیز که در آن فوق العادهاید شناسایی کنید.همین تفاوت است که سرمنشأ کلیه تحولات در زندگی فردی شما خواهد بود.
• بهترین باشید. البته نکته اینجاست که خود باشید و در مرحله بعد بهترین حالت خود را بیابید. به همین دلیل است که شاید الگوبرداری از مدل موفقیت سایرین چندان کمکی به شما نکند، چرا که ممکن است شما همان نقاط قوت را نداشته باشید.
• نقاط قوت خود را پرورش دهید. به جای تمرکز روی نقاط ضعف، توانمندیهایتان را دریابید. کاهش ضعفها مسیر قابل اتکایی برای تعالی نیست، بلکه مسیر تعالی از نقاط قوت میگذرد.
• از مجموع استعدادهای خود بهره ببرید. انسان موجودی چندوجهی و دارای استعدادهای متعدد است، لذا باید میان نقاط قوت خود یک همافزایی پدید آورد.
• با استفاده از شبکه روابط خود، نتایج را بهبود دهید. به محض آنکه نقاط قوت کلیدی خود را شناختید، میتوانید شبکهای از افراد را اطراف خود بهوجود آورید که مکمل شما در نقاط قوتی باشند که فاقد آن هستید.
ادامه این مطلب را در کتاب "40 گفتار پیرامون ارتقای مهارتهای شخصی در کسب و کار" بخوانید.
منابع:
مقالهی Find your strength
Sourcesofinsight.com
سبز باشید