وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

چطور برازنده پوش باشیم؟ 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

چطور برازنده پوش باشیم؟

مغز ما بیشتر به تصاویر علاقه دارد تا محتوا. به همین دلیل است که چند ثانیه نخست ارتباط با مشتری، تاثیر فوق العاده ای بر روی او گذاشته و در همین چند ثانیه اندک است که، تصویر ذهنی از شما در ذهن مشتری نقش می بندد. تصویری که تا زمانی که با شما ارتباط دارد در ذهن او باقی میماند. بنابراین پوشش ظاهری ما، پیام های مهمی از درون و ارزش های ما را به آنها منتقل می کند، ضمن آنکه نوع لباس پوشيدن‌مان نقش زيادي در حرفه‌اي كه داريم ايفا مي‌كند و بخشي از فرهنگ يك شركت به شكل لباس پوشيدن كارمندان آن برمي‌گردد. 


البته متخصصان و محققین توصیه می‌کنند که متناسب با شغلی که میخواهیم و به آن علاقه داریم لباس بپوشیم؛ نه شغلی که اکنون داریم. یک ضرب المثل ساده ی آن ور ِ آبی میگوید: Fake it till you Make it.... شاید بهترین ترجمه ای که میتوان برای این ضرب المثل ارائه داد این باشد که ” وانمود کن چیزی را داری تا سر انجام آن را به دست بیاوری!”   ظاهر خوبی داشته باشید، تا احساس خوبی بدست بیاورید، و عملکرد بهتری را به نمایش بگذارید.


احتمالا این گفته به گوشتان آشنا باشد:  اقرار می کنم که بزرگترین کمد لباس را ندارم. من می دانم که چطور لباسهایم را تمیز و اتو کشیده نگه دارم. اما اغلب نمی دانم چه چیزی بپوشم و مانند دوستان و همکارانم حرفه ای ومرتب دیده نمی شوم. چطور می توانم بهتر لباس پوشیدن را یاد بگیرم؟
در واقع طرز لباس پوشیدن یکی از مواردی است که بیشتر مردم به تجربه و در گذر زمان و به کمک فرآیند مشاهده می آموزند. بیشترین حجم یادگیری مورد نیاز شما به صورت دیداری شکل می گیرد و شما هزاران مورد در اطراف خود دارید که هر روز می توانید از آنها یاد بگیرید.  اما قبل از الگوبرداری از دیگران ابتدا نگاهی به خودتان بیندازید. در ادامه اصول برازنده پوشی که یکی از موارد مهم در موفقیت در تجارت به شمار میرود را مرور میکنیم:
کمد لباسهای خود را ورانداز کنید
قبل از اینکه اقدام به خرید لباس جدیدی کنید، اولین جایی که باید برای اقدام خرید به آن سر بزنید، کمد لباس خودتان است. اگر شما یک فرد بالغ و شاغل هستید، احتمالا حداقل برای 3 موقعیت مختلف پوششی متفاوت دارید: کار، گردش های عمومی و لباس راحتی منزل. بعضی از لباسهایتان ممکن است برای اهداف مختلف قابل استفاده باشند (برای مثال شلوار جین).
برازنده پوشی با آماده بودن برای یک موقعیت شروع می شود. کمد لباس خود را بازبینی کنید. از خودتان بپرسید اگر الان بخواهید برای یکی از موقعیت های زیر آماده شوید چه لباسی می پوشید؟
•    عروسی
•    مراسم تدفین
•    مصاحبه شغلی
•    رستوران گردی و تفریحات
•    تولد/ فارغ التحصیلی/ مهمانی ها
این لیست جامع نیست ولی به عنوان یک فرد بالغ (به خصوص اگر جوان هستید)، احتمالا انتظار دارید حداقل در یک سال در دو مورد از موارد این لیست دعوت شوید. آیا لباس مناسبی برای هریک از این مراسم ها دارید؟ اگر نه، از مراسم خاصی که تمایل دارید یا نیاز دارید برای آن آماده باشید، شروع کنید.
هر موقعیت لباس خاص خود را می طلبد
اصول خاصی وجود دارد که در هر موقعیت به کار گرفته می شود. هوش سیاسی و توجه به محیط را در خود تقویت کنید و همواره حواستان به موقعیت باشد تا بتوانید بهترین انتخاب را در زمینه پوشش داشته باشید:
لباسی بخرید که مناسب با قد و قواره تان باشد: اغلب این گونه احساس می شود که بهتر است لباس های کمی بزرگتر از خودتان را بپوشید تا اینکه لباس های سایز نرمال بپوشید. هرچند لباسهای آزاد حس خوبی منتقل میکنند اما اگر دور کمرتان 36 است ولی مثلا شلواری با سایز 38 بگیرید، در این حالت شلخته و غیرحرفه ای به نظر خواهید رسید.
لباسی بپوشید که در آن راحت هستید. بخشی از دلیل اینکه شما لباس های زیباتر می پوشید جدای از اینکه مناسب مراسم فعلی شماست این است که اعتماد به نفس شما را بالا می برد. اگر نتوانید لذت ببرید، چطور می توانید وانمود کنید که با لباس های خود احساس راحتی می کنید. اگر در لباس خود احساس خوشایندی نداشته باشید بی قرار و ناآرام خواهید بود و این ضعف ظاهری میتواند اعتماد به نفستان را تحت الشعاع قرار دهد.
زمانی که موقعیتهای دارای اولویت را معین و محدود میکنیم میتوانیم لباس متناسب با آن موقعیت را تهیه کنیم. بطور مثال آیا لباس رسمی و کت و شلوار مناسب برای مصاحبه های شغلی و یا لباسی برازنده برای میهمانیهای غیررسمی دارید؟ برای هر موقعیت سوالی این چنینی از خود بپرسید و سپس متناسب با آن اقدام به تهیه لباس کنید.
نظر دیگران و بویژه مخاطبان مورد نظر خود را جویا شوید
بدن شما منحصر به فرد است و ده ها فاکتور وجود دارد که شرایطی را می تواند ایجاد کند که یک شخص نسبت به دیگری خارق العاده به نظر برسد یا وحشتناک. به این معنا که یک لباس ممکن است به تن یک نفر بنشیند و برای دیگری انتخاب نامناسبی باشد. همه نمیتوانند مثل استیو جابز و یا زاکربرگ لباس بپوشند.
امروزه در امور تشریفات و اتیکت میتوانید از دیدگاه متخصصین امر بهره مند شوید و مدل لباس مناسب خود را بیابید. و یا با فردی خوش پوش به فروشگاهها و بوتیکهای لباس مراجعه کنید.
نکته مهم دیگر توجه به لباس پوشیدن دیگران است. بطور مثال میتوانید از مدیر خود در این زمینه الگو بگیرید و هماهنگ با دیگر اعضای شرکت باشید.
الگوبرداری بهینه کنید
به بزرگان و افراد پیشرو در صنعت مربوط به خود نگاه کنید و از طریق مشاهده، از رفتارها و آداب آنها الگو بگیرید. البته در این زمینه سایت‌ها و نشریات تخصصی هم وجود دارد که میتواند علاوه بر بروز نگه داشتن شما، منبعی برای الهام گرفتن و درست لباس پوشیدن باشد. هرچند به‌روز بودن مکمل برازنده پوشی است، اما باید مد مناسب با شخصیت و کار و کسب‌تان را بشناسید و از آن الگو پیروی کنید.
به یاد داشته باشید مدگرایی افراطی امری ناپسند است، و لباس شما باید انعکاسی از سلیقه‌ی شخصی‌ و بازار هدفتان باشد نه مد روز.
منبع:
http://lifehacker.com/how-can-i-learn-to-dress-better-1215111190

سبز باشید
 

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.