وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

5 مانع شخصی که چوب لای چرخ پیشرفت ما می کند 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

5 مانع شخصی که چوب لای چرخ پیشرفت ما می کند

هر چند منافع بسیاری برای کارآفرینی و داشتن کار و کسب شخصی بیان شده است، اما مسیر کارآفرینی چندان سرراست نیست . در واقع، موانع بسیاری در این جاده پر پیچ و خم انتظار ما را می کشند. موانعی که البته عمده آنها ساخته و پرداخته ذهن ما است.
در اینجا 5 مانع روانی عمده را بررسی می کنیم که صاحبان مشاغل را در مسیر پیشرفت باز می دارد و روش های مقابله با هر یک را نیز توضیح می دهیم:
1-    بار مالی موجب استرس هیجانی می شود
شروع یک کاسبی، فرآیندی گران و هزینه بردار است. به طور میانگین بر اساس تحقیقات، میانگین هزینه ایجاد یک تجارت کوچک در کشورهای غربی مبلغی بالغ بر 30 هزار دلار است که هزینه های عملیاتی را باید به این عدد بیفزاییم. حتی کار و کسب های کوچک خانگی که به نظر مخارج کلی کمتری دارند، دارای هزینه فرصت قابل توجهی هستند. با راه اندازی یک کار وکسب، شما به جای کار کردن در شغلی ثابت و کسب درآمدی معقول به همراه مزایای همراه آن، بار پول درآوردن توسط خودتان را به دوش خواهید کشید.
در عین حال، دانستن این موضوع که به سود نشستن کاسبی چقدر دشوار و زمان بر است می تواند بسیار دلهره آور باشد. نتیجه گیری کلی می تواند این باشد که شما در هنگام ایجاد کار وکسب خود به نوعی از حداقل حمایت مالی و منابع مالی به منظور پوشش مخارج شخصی تان برخوردار شوید.
ممکن است پس اندازها تا حدودی جوابگو باشند و شاید بتوانید منابع مالی جذب کنید، اما راه حل بهتر یافتن یک درآمد ثابت جانبی است. می توانید برای مدتی کار خود را به عنوان شغل اول حفظ کنید و یا به مشاغل جانبی آزاد مثل خرید و فروش، ارائه مشاوره در حوزه تخصصی خودتان و یا حتی مشاغل نو ظهوری که عمدتاً برآمده از عصر اقتصاد اشتراک هستند بپردازید. به طور مثال سیستم جدید تاکسی رانی Snapp که به تازگی در کشورمان اجرایی شده درآمد جانبی قابل توجهی را برای کسانی که به عنوان شغل دوم می خواهند مسیرهای رفت و برگشت همیشگی خود را با دیگران سهیم شوند و همزمان از آن کسب درآمد هم کنند، ایجاد کرده است.
امنیت نسبی مالی که از این روش ها حاصل می شود هرچند آب باریکه ای بیش نیست اما موجب ایجاد آرامش ذهنی در شما شده و توانایی تصمیم گیری درست بر مبنای موفقیت های بلند مدت و پایدار را تقویت می کند.
2-    ارزش شخصی خود را به ارزش شرکت تان منوط نکنید
راه اندازی یک کار وکسب، شکلی از سرمایه گذاری و خطر پذیری شخصی است. بسیاری از ما زمانی که کاسبی مان به رونق می افتد، باد زیر غبغب مان می اندازیم. اما امان از روزی که چرخ روزگار بر وفق مراد ما نباشد و تجارت مان با چالش ها و اهداف از دست رفته مواجه شود.
در واقع بر اساس آمار متعدد، تنها یک سوم از کار و کسب های نوپا بیش از ده سال دوام می آورند و اگر عادت داشته باشیم که ارزش شخصی خودمان را به ارزش ها و دستاوردهای شرکت مان گره بزنیم، قطعاً متضرر خواهیم شد. هرگاه که به دلیل عملکرد ضعیف شرکت تان احساس کم ارزشی کردید، به دیگر دستاوردها و نقاط قوت خود در خارج از چارچوب کارآفرینی بیندیشید. کافی است فهرستی از نقاط قوت خود در زمینه هایی غیر از امور کاری تهیه کنید و در وقت نومیدی به این لیست رجوع کنید.
-    من خانواده ای دوست داشتنی دارم.
-    من انسان خوش قلبی هستم.
-    مردم من را دوست دارند.
-    ........
3-    پاردوکس کمال
سکون و رخوت یکی از اصلی ترین دشمنان موفقیت هستند. به عنوان یک کارآفرین باید انسانی فعالی و چابک باشید. نمی توانید برای عمل کردن و فعالیت منتظر طراحی یک برنامه کامل و بی عیب و نقص بمانید. باید شروع به کار کرده و کمی هم خطر کنید.
با اقدام گرایی و کنار گذاشتن کمال گرایی، این شانس را دارید تا زودتر از بقیه فرصت ها را یافته و ایده ها را عملی کنید.
4-    فقدان راهنما و مشاور
یکی از موانع بزرگ پیش روی کارآفرینان به ویژه در هنگام شروع کار، نبود راهنمای رسمی و متخصصی است که بتواند آنها را در مسیر درست هدایت کند. بر خلاف زمانی که شغلی معمول با شرح وظایف مشخص داریم و مدیر و یا مسئولی هست که مسئولیت راهنمایی ما را عهده دار باشد، زمانی که خودمان تجارت خودمان را اداره می کنیم این خود هستیم که وظیفه اصلی پیشرفتمان را عهده داریم.
یک روش ساده، تنظیم فهرستی از کلیه فعالیت هایی است که لازم است در روز بخصوص و یا هفته و یا ماه خاصی اجرایی شود و سپس زمان بندی و برنامه ریزی برای آن است. اما به هر ترتیب می توانید از یک مشاور دانا و آگاه و یا کارآفرینان موفق در صنعت مرتبط کمک بگیرید و به مراکز صنفی و صنعتی و اتاق های بازرگانی مراجعه و هم چنین در سمینارها و کارگاه های مربوطه شرکت کنید یا دست کم مطالعه کتابهای تخصصی را در دستور کار روزانه خود قرار دهید.
فراموش نکنید دریافت مشاوره نه یک هزینه، بلکه سرمایه گذاری است.
5-    بیگاری کشیدن از خود
اکثر کارآفرینان قادرند ساعت های طولانی کار و فعالیت کنند که البته این امر در نهایت به فرسودگی شغلی و روی آوردن به سبک زندگی ناسالم منتهی می شود. به طور مثال بسیاری از صاحبان مشاغل، از کمبود خواب و یا مصرف غذای سالم و  مقوی رنج می برند که ترکیب این سبک زندگی ناسالم و استرس، سلامتی ما را به مخاطره خواهد انداخت.
روی خود سرمایه گذاری جدی کنید. هر روز تمرین و ورزش کنید و طوری برنامه ریزی کنید که یک خواب کامل شبانه داشته باشید. مسئولیت های تجاری همراه با کارآفرینی خطیر و چالش آفرین هستند، اما مسئولیت های شخصی نسبت به خودمان نیز به همان میزان اهمیت دارند.
منبع:
https://www.entrepreneur.com/article/285509

سبز باشید

 

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.