4 استراتژی توسعه فروش برای صاحبان مشاغل
اگر کار و کسبی راه انداخته و یا در پی راه اندازی تجارتی هستید، به فروش نیازمند خواهید بود. اینطور نیست؟ ولی واقعیت اینجاست که هیچ فرمول جادویی برای فروش وجود ندارد. اما در عین حال این باور هم که فروش مهارتی ذاتی است که یا کسی آن را دارد یا ندارد اشتباه است. چرا که فروش و مهارت ها و تکنیک های آن مانند هر شغل و تخصص دیگری قابل آموختن است.
با این دیدگاه، در ادامه 4 راهبردی را بررسی می کنیم که به کمک آن می توانید فروش خود به ویژه در کار و کسب های نوپا را بهبود دهید:
- بدانیم که یک "بله" چه زمانی واقعاً به معنای "نه" است.
زمانی که عهده دار اداره یک کار و کسب نوپا می شوید، ارزشمندترین منبع در اختیارتان و حتی گرانبهاتر از سرمایه یا محصول، عامل زمان خواهد بود. در بسیاری اوقات مشتری ممکن است طوری وانمود کند که به محصول پیشنهادی ما علاقمند است در حالی که واقعاً اینطور نیست و این مسئله یکی از دلایل اصلیاتلاف زمان است. بطور مثال بسیاری از صاحبان مشاغل زمان زیادی را صرف شرکت در نمایشگاه های تجاری کرده و صدها کارت ویزیت مشتریان بالقوه خود را گردآوری می کنند. اما در واقع بسیاری از افراد با ارائه کارت های خود به نوعی از برقراری ارتباط و مکالمه بیشتر طفره می روند. اما زمانی که فردی واقعا علاقمند به محصول و خدمات پیشنهادی ما باشد احتمالا سوالات زیادی را مطرح خواهد کرد. در این حالت صرف زمان، سرمایه گذاری سودمندی خواهد بود.
- در خصوص مساله صحبت کنیم نه راهکار
به نظر منطقی نمی رسد، اما وقتی این استراتژی را پیاده سازی می کنیم، نظرتان متفاوت خواهد بود. چرا که مردم برای مسائل خودشان اهمیت قائل هستند نه راهکارهای ما.
اگر زمان خود را صرف صحبت در خصوص ویژگی های محصولات پیشنهادی تان کنید، احتمالا مشتری روگردان خواهد شد. اما در نقطه مقابل اگر درخصوص مسائل گریبانگیر مشتری سوال کنید و آنها را به حرف وا دارید، راضی تر خواهند بود. به علاوه ایگونه می توانیم راهکار متناسب با مسائل آنها را ارائه کنیم.
- ارتباطات خود را شخصی کنیم
اگر پیامی شخصی برای مخاطبی ارسال می کنید، اطمینان یابید که او از این موضوع آگاه است. در این خصوص با مشتری گپ و گفت کنید که محصول یا خدمت شما چطور به طور خاص برای این مشتری سودمند خواهد بود. اگر به طور انبوه اقدام به پیام رسانی نمی کنید اجازه ندهید مشتری تصور کند که ایمیل یا پیغام شما هرزنامه ای است که به صورت خودکار و بی مصرف ارسال شده است.
- اعضای تیم فروش مان را در مقابل هم قرار ندهیم
بهترین تیم های فروش آنهایی هستند که دوشادوش یکدیگر و در قالب یک خانواده کاری کار می کنند. هر چند رقابت سالم انگیزه سخت کوشی را فراهم می کند، اما تشویق بیش از حد به رقابت به ماهیت تیمی فروش خدشه وارد می کند. تقویت پویایی مثبت درون سازمان البته مزایای فراوانی داشته و موتور سازمان را به حرکت وا می دارد. ایجاد هم افزایی و سینرژی درون تیم های فروش به افزایش ارتباطات، هم آموزی، تسهیم و اشتراک اطلاعات و نهایتا به فروش می انجامد. در واقع کار تیمی دربلندمدت به نسبت ترویج رقابت، منافع بیشتری به بار خواهد آورد. حالا شما به واقعیت پی برده اید. فروش سالم، موثر و سودده نتیجه چشم بندی و سوار کردن کلک و حیله و یا سحر و جادو نیست، بلکه محصول توجه به جزئیات و همچنین نگرش جامع نگر است:
سرمایه گذاری در تماس های شخصی، همکاری تیمی، گوش سپردن به مشکلات و دشواری های مشتری و بکار گیری صحیح منابع روی مخاطبان مناسب، و.... . نتیجه آنکه تمرکز روی انجام درست کارهای کوچک، دستاوردهای بزرگی را در پی خواهد داشت.
سبز باشید