وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

عامل سرعت، دقت، کیفیت و البته قیمت در ارائه پیشنهادات را فراموش نکنید 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

عامل سرعت، دقت، کیفیت و البته قیمت در ارائه پیشنهادات را فراموش نکنید

در گذشته ای نه چندان دور و شاید تا حدودی امروز، انتظار مشتری چنین بود که در ازای پرداخت قیمتی قابل توجه و گزاف، محصولات با کیفیت را با سرعتی مطلوب دریافت کند (مثل خرید فوری خودروهای لوکس). و برای محصولات با کیفیت اما با بهای کمتر؛ انتظار داشت مدت طولانی تری را جهت دریافت آن صبر کند (مثلا پیش خرید ساختمان). و اگر او محصولی ارزان می خواست که به سرعت هم به دستش برسد؛ انتظار کیفیت چندان مطلوبی نیز از آن نداشت. 
اما امروزه مشتریان انتظارات متفاوتی دارند . آنها انتظار دارند که محصولات و خدمات مورد نظر خود را با سرعت، دقت، کیفیت و البته قیمت مناسب دریافت کنند. در نتیجه؛ شرکت ها و کاروکسب های موفق سعی دارند با تحقق این عوامل؛ مشتریان بیشتری را به خود جذب و ضمنا مشتریان قبلی شان را حفظ کنند. در ادامه توصیه های دیگری را به منظور دستیابی به نتایجی مشابه ارائه می کنیم:
1.    در همه چیز (سرعت، دقت، کیفیت) خوب و در یک چیز عالی باشیم. 
مشتری از ما انتظار دارد تا محصولات و خدماتی با کیفیت را با قیمتی خوب و خدماتی پرشتاب و دقیق عرضه کنیم؛ اما ا و از ما  انتظار ندارد که در تمام این زمینه ها، پیشگام و رهبر باشیم.
•    اقدام عملی: کم و کیف عملکرد رقابتی خود در حوزه قیمت، دقت، سرعت و کیفیت را ارزیابی کنید. اطمینان یابید که عملکرد شما به شکل قاطعی در یک یا تمام این حوزه ها برتر از رقبا بوده و در دیگر حوزه ها نیز رقابتی باشد. 
•    نمونه ها: شرکت «جت بلو» و «سوث وست» در زمینه ی ارائه بلیت به کمترین بهای ممکن و هم چنین تامین متناسب آسایش و رفاه مشتری، صاحب نام هستند. شهرت شرکت «نورداستروم» نیز مرهون محصولات و خدمات با کیفیت و فروشهای فصلی و هم چنین سیاستهای انطباق قیمتی است. دومینو نیز علاوه بر قیمت پایین؛ کیفیت بالا و تلاش گسترده در راستای خشنودی مشتری؛ عملکردی قابل توجه در زمینه سرعت ارائه غذا به مشتریان دارد. 
2.    اصلی ترین مزیت خود را تقویت کنید. 
مشتری بر اساس ادراک خود در مورد چگونگی عملکرد یک کاروکسب در تامین خواسته ها و نیازهایش؛ در مورد این که محصولات یا خدماتی را که قصد خرید آن را دارد از چه کسی تهیه کند؛ تصمیم گیری می کند. اگر مشتری در مورد آن که بیزنس شما در چه مواردی عملکرد قابل قبولی دارد مطمئن نباشد؛ به رقیبی مراجعه می کند که باور دارد می تواند نیازها و خواسته هایش را بهتر و با سرعت، دقت و کیفیت بالاتری تامین کند. 
•    اقدام عملی: اصلی ترین مزیت رقابتی خودتان را شناسایی؛ بهبود و ترویج کنید. 
-    بطور مثال اگر بهترین قیمت را ارائه می کنید؛ از جایگاه خود از طریق مراقبت دائم از هزینه ها و افزایش مستمر حجم فروش به منظور پوشش دادن حاشیه سود اندکی که حاصل می شود، دفاع کنید:
•    نمونه ها: «شرکت اکسپدیا» در صورتی که هر یک از مشتریانش بتواند ظرف 24 ساعت و بصورت آنلاین معامله ارزان تری بیابد؛ مابه التفاوت را پرداخت کرده و به علاوه یک کوپن رایگان سفر در اختیار آن مشتری قرار می دهد. 
-    و اگر با بالاترین سرعت عمل می کنید؛ از جایگاه خود از طریق کارآمدسازی مستمر و تقویت و ارتقای بهره وری تان مراقبت کنید:
•    نمونه ها: برخی رستوران ها متعهد هستند ظرف 5 دقیقه صبحانه شما را آماده سازی کنند، در غیر اینصورت و در صورت طولانی شدن فرآیند تهیه صبحانه؛ هزینه ای از شما دریافت نخواهد شد. 
-    و اگر شما را با کیفیت متمایز؛ محصولات مرغوب؛ تخصص؛ سهولت دسترسی، شرایط مطلوب کاروکسب و  یا هویت و وجهه مناسب  می شناسند، تنها با بهبود مستمر در آن چه که همین حالا بهترین در آن هستید، می توانید مزیت رقابتی تان را حفظ کنید:
•    نمونه ها: مرسدس بنز همواره جدیدترین خودروهای خود را با طراحی مجدد داخلی و بیرونی عرضه می کند و هرگز به اقبال فراوان مشتریانش به محصولات فعلی خود اکتفا نمی کند. 
3.    با نقاط ضعف خود مواجه شده و بر آنها غلبه کنید 
برای توسعه کاروکسب خود؛ ناگریزید مشتریانی را جذب کنید که در حال حاضر تصور می کنند شما آنچه را که آنها بدان نیاز داشته و برایش ارزش قائلند، ارائه می کنید. 
•    اقدام عملی: دریابید که چرا مشتریان شما را انتخاب نمی کنند. آنها چه چیزی می خواهند که به نظرشان شما قادر به تامین آن نیستید ؟ اگر تصورات آنها غلط است، کمک کنید تا زاویه دیدشان را تغییر دهند. اما اگر حق با ایشان است ؛ پیشنهاد خود را به منظور جلب توجه آنها بهبود داده و اصلاح کنید. 
سخن پایانی:
اگر بزرگان بازار می توانند سازمانهای عریض و طویل خود را منطبق با خواسته های بازار هدفشان تطبیق دهند؛ قطعا کاروکسب کوچک و جمع وجور شما هم می تواند به این هدف دست یابد. 
پس عامل سرعت، دقت، کیفیت و البته قیمت متناسب با مشتریان بازار هدف و محصول تان را در امور تجاری تان لحاظ کنید. 
منبع:
https://www.entrepreneur.com/article/204416

سبز باشید. 
 

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.