وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

چگونه ظرف 7 روز به انسان بهتری تبدیل شویم؟ 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

چگونه ظرف 7 روز به انسان بهتری تبدیل شویم؟

«آدمی را آدمیت لازم است»

آدمی مفتی نمی‌آید به دست

حرف خوب و کار خوب و فکر خوب

تا نباشد، چیست فرق ما و چوب؟...

 

مکس دپری میگوید که انسان نمیتواند به آنچه نیاز است تبدیل شود، آن هم زمانی که آنچه که هست باقی بماند. ما هر روز برای افزایش دانسته هایمان، کسب مدرک تحصیلی، ارتقای موقعیت شغلی و … تلاش می‌کنیم و تلاش در مسیر بهبود جاده‌ای بی‌پایان برای انسان است.  اما اگر هدف شما این است که با تبدیل شدن به مدیر، کاسب، کارآفرین، پدر و مادر، و یا معلمی نمونه به انسان بهتری مبدل شوید؛ گام اول یادگرفتن آداب بهتر شدن و توسعه شخصی است. زندگی تمرینی است برای بهتر شدن. اما گاهی فراموش می‌کنیم برای بهبود نحوه رفتارمان با خودمان و کسانی که در اطراف‌مان هستند تلاش کرده و تغییر پیشه کنیم.

تغییر رفتار آدمی امری معمول و پذیرفته است چه آنکه با متحول شدن جهان، رفتار آدم ها نیز به فراخور آن تغییر می‌کند. اما این تغییر همواره هم مثبت و سازنده نیست، بطور مثال در گذشته انسانها حواس جمعی قوی‌تری داشته و ارتباط بسیار خوب و گرمی در بین افراد وجود داشت. اما این روز ها ارتباطات مجازی جایگزین روابط حضوری شده و هیچکس آن حواس جمعی سابق را ندارد. برای این موضوع جمله ی بسیار جالب و طنز آمیزی هم گفته اند اینکه: قبلا هر مهمانی به خانه کسی میرفت ابتدا میپرسید: قبله کدام طرف است؟ اما شاید اولین سوال مهمان های  امروزی این باشد که رمز وای فای شما چند است؟!

امروز شروع خوبی برای تغییرات مثبت است. در ادامه هفت سوال برای هفت روز آینده خود را میخوانیم. اگر بتوانید با شهامت و صداقت آنها را پاسخ دهید، میتوانید امیدوار باشید که ظرف تنها هفت روز به انسانی متفاوت و بهبودیافته تبدیل شوید. یادداشت زیر ترجمه ای از وبسایت معتبر inc که به همراهان عزیز تقدیم میشود.

روز اول: من چگونه به نظر میرسم؟

روز خود را با گوش سپردن به آنچه به دیگران یا خود میگوییم، آغاز میکنیم. اینکه چگونه به نظر میرسیم، بهترین شاخص کیفیت تفکر ما است. آیا منفی‌گرایی میکنیم و یا با خوش‌بینی به مسائل نگاه میکنیم؟نق‌زن هستیم و یا سازنده صحبت میکنیم؟ پذیرش داریم و یا اهل پیش‌داوری هستیم؟ شخصیت شیرین فامیل دور در کلاه قرمزی دیالوگ جالبی دارد که در عین طنزآلود بودن اهمیت خودشناسی و درک از خود و رفتارهای خویش را گوشزد میکند. او همواره از آقای مجری که به نوعی الگوی ایشان است سوال میکند که در آن موقعیت خاص چگونه بوده است.

یاد بگیرید که افکار خوبتان را انتخاب و در گفتار خود تغییر ایجاد کنید تا رفتار و کردارتان متحول شود. بعلاوه گفتگوی تازه درونی نیز، منجر به تغییر رفتار میشود.

روز دوم: هنوز به یادگیری چه مواردی نیاز دارم؟

احساس نیاز به یادگیری، لازمه موفقیت است. به یاد داشته باشیم به همان اندازه که ما فکر می کنیم که همه چیز را می دانیم، به همان اندازه نیز یادگیری مطالب جدید غیر ممکن می‌شود. از خود بپرسیم هنوز به یادگیری چه چیزهای جدیدی نیاز داریم؟ آیا باید مهارت تازه‌ای بدست آورم، آیا عادت جدیدی میخواهم کسب کنم، آیا میخواهم دانش فنی خود را بروز کنم و یا وارد حوزه مطالعاتی جدیدی شوم؟ اگر مایل به یادگیری نباشید، هیچ‌کس نمیتواند انگیزه آن را در شما ایجاد و به شما کمک کند، اما اگر احساس نیاز به آموختن کنید، کسی قادر به متوقف‌کردنتان نخواهد بود. امروز برنامه خود را برای یادگیری موضوعات جدید تنظیم کنید.

روز سوم: چگونه میتوانم هدفمندتر باشم؟

انسانهای موفق تابلویی از رویاهای خود دارند که در ذهنشان آویزان است. ظرفيت ما براي زندگی خلاق، موفق و شاد به نگرش و طرز تفكر ما بستگی دارد و این امر هم فقط با هدفمندی، برنامه ریزی، نظم و تلاش به دست می آید. هدف از زندگی، زندگی کردن هدفمند است. بی هدف روزها شب میشوند و شب ها روز و عمر گرانمایه هم میگذرد و هیچ تحوّلی در زندگی ما به وجود نمی آید. دیوید ویسکات می‌نویسد: "هدف زندگی کشف موهبتهای درونی است. کار زندگی، توسعه این موهبتها و استعدادهای الهی و معنای زندگی بخشش این موهبتها است". امروز چه‌کاری میتوان کرد که زندگی هدفمندتری داشت؟ به یاد داشته‌باشیم که ما به دنیا آمدیم تا اثری از خود برجای گذاریم. امروز روز تمرکز بر هدفها و مفهوم زندگی است.

روز چهارم: چگونه الگوی بهتری شوم؟

افرادی که به خود احترام گذاشته و خود را دوست دارند میتوانند در یک نقش خاص رفتاری یا اجتماعی برای شخص دیگری به عنوان یک مدل و الگو عمل کرده و دیگران از او تقلید و پیروی کنند.  آیا ما نمیتوانیم تبدیل به فردی شویم که دیگران با نگاه کردن به ما  و اقتباس از تفکر و رفتارمان بتوانند مسیر زندگی و پیشرفت‌ خود را مشخص‌تر کنند. یک فرد الگو، در زوایای مثبت زندگی‌ توانسته است به موفقیت دست یابد. و البته یک فرد الگو، ابایی ندارد که موفقیت‌های خود را در اختیار دیگران بگذارد و راه رسیدن به آن را به دیگران بیاموزد. هیچ لزومی ندارد که برای دستیابی به بهبود دنبال فرد دیگری باشیم که  همه صفات مثبت را داشته باشد، بلکه این صفات درون خودمان نیز وجود دارد. کافی است خودمان باشیم، بهترین خود باشیم و به خوب بودن اکتفا نکرده و در همه چیز مسیر عالی شدن را طی کنیم.

روز پنجم: باید چه کسی را ببخشم؟

وین دایر می‌گوید، " گذشت، بار سنگین دشمنی و کینه‌توزی را از دوش شما برمی‌دارد و فضای ذهن‌تان را برای اندیشه‌های مثبت و سازنده، پاک و روشن می‌سازد." بخشش انتخاب هيجاني خوب در نظر گرفته شده و خوب انديشيده شده است كه ما اتخاذ مي كنيم تا آزادانه آنهايي را كه ما را از خود رنجانده اند ببخشيم. لذا بخشش یک بار روانی کاملا مثبت در فرد ایجاد میکند. امروز میتوان با درست کردن عوامل نادرست، انسان بهتری بود. خود و دیگران را ببخشیم، تا دل و روحمان خانه‌تکانی شود.

روز ششم: چگونه عشق را در تار و پود زندگی جاری کنم؟

اوید، شاعر رومی میگوید، "اگر میخواهی دوستت بدارند، دوست‌داشتنی باش". و راه افزایش ذخیره عشق در زندگی آن است که هر کاری را با عشق انجام دهیم. خود را دوست بداریم، دوستانمان را دوست بداریم، و خانواده، همسر، همکاران، مدیران، مشتریان، و معلمان‌مان را عاشقانه دوست داشته باشیم. به قول حضرت مولانا، "عشق اسطرلاب اسرار خدا است." عشق را توصیف کنیم، در جست‌وجوی آن باشیم، عشق بورزیم، عاشقانه فکر کنیم، دوست داشتنی باشیم ، دیگران را دوست بداریم، با عشق آغاز  و با عشق پایان بخشیم و در یک کلام عاشق باشیم، تا باشیم.

پس عشق را در درون خود بجوییم و تمام هم و غم خود را به پرورش آن معطوف کنیم. چرا که به قول جبران خلیل جبران، «زندگی بدون عشق مثل درختی بی‌برگ و بار است.»

روز هفتم: چگونه قدردانی و شکرگذاری را در خود تقویت کنم؟

در آخرین روز از نقشه راه بهتر شدن، باید در اندیشه قدردان بودن باشیم. آنچنان‌که تحقیقات جدید نشان می‌دهد انسانهای قدردان و سپاسگزار راضی تر، خوشبخت تر و اجتماعی تر از افرادی هستند که با دقت تمامی جهات منفی زندگی خود را موشکافی و بایگانی می‌کنند اما جهات مثبت را نادیده می‌انگارند. قدردانی و شکرگزاری خود به نوبه خود سلامتی روحی و جسمی را افزایش می‌دهد. قدر‌شناسی یک مهارت است که می‌توان همیشه آن را آموخت و تجربه کرد. نگاهی به هفته پیش خود بیندازید و بابت آنچه هستید و آنچه دارید، و آنکه میخواهید شوید و آنچه بدست خواهید آورد، قدردان و سپاس‌گزار باشید. چه چیزی مایه خرسندی و خوشحالی شما در زندگی است؟ به چه چیزی مباهات میکنید؟ فقط به این موارد فکر نکنید، بلکه سپاس‌گزار آنها باشید. حتی برای اتفاقات ناخوشایند زندگی خود قدردان باشیم چرا که ناکامی‌ها قدرت، رشد و همدلی را به ما هدیه می‌کنند. برای این كه یک نفر آدم قدرشناسی شود هیچ‌وقت دیر نیست. قدرشناسی یك مهارت است كه می‌شود همیشه آن را آموخت و تجربه كرد.

سبز باشید

 

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.