وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

عادت‌هایی که ترک‌شان موجب شادی بهره‌ور می‌شود (بخش اول) 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

عادت‌هایی که ترک‌شان موجب شادی بهره‌ور می‌شود (بخش اول)

آرزوی هر مدیری است که بتواند محیطی را برای کارکنان خود ایجاد کند که در آن شادی بهره‌رو موج بزند. اما زمانی که چنین محیطی ایجاد شد باید توجه داشت که برای حفظ آن نیز باید کوشید. بنابراین سؤال اینجاست که چگونه می‌توانیم شادی بهره‌ور را زنده نگه داریم؟

روانشناسان در دانشگاه کالیفرنیا به نکات جالبی درباره شادی دست یافته‌اند که می‌تواند زندگی ما را تغییر دهد.

خانم دکتر سونیا لیوبومیرسکی که در میان همکارانش به "ملکه شادی" معروف است، سال‌ها پیش تحقیقات خود درباره شادی را آغاز کرد و در تمام دوران کاری خود این پژوهش‌ها را ادامه داده است.

یکی از اکتشافات اصلی دکتر لیوبومیرسکی به نقل از سایت www.entrepreneur.com این است که همه ما یک "نقطه تنظیم" شادی داریم. زمانی که اتفاقات بسیار مثبت یا بسیار منفی – مانند خرید یک خانه بزرگتر یا از دست دادن شغل – برای‌مان روی می‌دهد، به طور موقت شادی ما را افزایش یا کاهش می‌دهند اما در نهایت به نقطه تنظیم‌مان بازمی‌گردیم.

اهمیت پژوهش دکتر لیوبومیرسکی در این است که ما می‌توانیم خودمان را به صورت دائمی خوشحال سازیم. ایشان و همکاران‌شان دریافته‌اند که نقطه تنظیم ما که ژنتیکی است، مسئول حدود 50 درصد از شادی ما است، اتفاقات زندگی روی 10 درصد از شادی تأثیر می‌گذارد و 40 درصد دیگر کاملاً به خودمان بستگی دارد. این 40 درصد به وسیله عادات، نگرش و رویکرد ما نسبت به زندگی رقم می‌خورد. آنطور که ارسطو سال‌ها قبل گفته بود "شادی به خودمان بستگی دارد."

حتی زمانی که به موفقیت بزرگی دست پیدا می‌کنیم، شادی آن ادامه‌دار نیست. تنها زمانی می‌توانیم این موفقیت را به عنوان ابزاری برای بالا بردن نقطه تنظیم خود استفاده کنیم، که استراتژی‌ها درست و مرتبط را به کار ببریم.

شادی یا عدم شادی ریشه در عادات ما دارد. شاید کسب عادت‌ها آن هم برای بلندمدت کار سختی باشد اما از بین بردن عاداتی که باعث ناراحتی ما می‌شوند، بسیار آسان‌تر است.

عادت‌های بد بسیار زیادی وجود دارند که باعث از بین رفتن شادی ما می‌شوند. ریشه‌کن کردن این عادت‌ها می‌تواند باعث بالا رفتن نقطه تنظیم شادی ما و ایستادن آن در سطح بالاتری از شادی شود.

 

1. مصونیت در برابر شگفتی

اتفاقات شگفت‌انگیز هر روز در پیرامون ما به وقوع می‌پیوندند اگر بدانیم که باید به کجا نگاه کنیم. تکنولوژی باعث کوچک شدن دنیا شده است. اما اتفاق بدی که افتاده این است که تکنولوژی باعث شده کمتر از گذشته "شگفت‌زده" شویم. انگار همه چیز برای‌مان عادی شده و هیچ اتفاق جالبی باعث نمی‌شود که تعجب و شگفتی ما برانگیخته شود. زمانی که هر اتفاق خوبی برای‌مان روی می‌دهد تنها شانه‌های‌مان را بالا می‌اندازیم، نباید توقع داشته باشیم که انسان شادی باشیم.

 

2. تبعید خودخواسته

منفک کردن خود از ارتباطات اجتماعی پاسخی رایج به احساس ناراحتی است اما تحقیقات بسیار زیادی هستند که نشان می‌دهند این کار بدترین کاری است که فرد می‌تواند انجام دهد. حتی اگر از داشتن روابط و مناسبات اجتماعی لذت نمی‌بریم برای اینکه حس و حال خوبی داشته باشیم، ایجاد این روابط الزامی است. همه ما روزهایی را تجربه کرده‌ایم که می‌خواهیم تنها باشیم و حتی با نزدیکان خود نیز ارتباطی نداشته باشیم اما اگر این تبدیل به عادت شود برای‌مان بسیار گران تمام خواهد شد. اگر احساس می‌کنید که ناراحتی باعث شده شما در برابر روابط اجتماعی گارد بگیرید، به سرعت باید برای مقابله با آن دست به کار شوید.

 

3. سرزنش کردن

برای اینکه شادی بهره‌ور داشته باشیم باید احساس کنیم که کنترل زندگی خود را در دست داریم و به همین دلیل سرزنش کردن به هیچ وجه با شاید بودن سازگار نیست. زمانی که افراد یا شرایط دیگر را برای اتفاقات ناخوشایندی که برای‌مان روی می‌دهد، مقصر می‌دانیم یعنی اینکه قبول کرده‌ایم روی زندگی‌مان کنترلی نداریم و این عادت، مخرب شادی است.

 

ادامه این مطلب را فردا خواهید خواند ...

 

 

سبز باشید

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.