میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر خجسته باد
امروز 11 فروردین مصادف با بیستم جمادیالثانی، روز میلاد فرخنده حضرت فاطمه زهرا (س) است که روز مادر یا به تعبیری روز زن نامگذاری شده است. این روز را به تمام بانوان و به ویژه به مادران محترم کشورمان تبریک میگویم و از خداوند متعال برایشان آرزوی سلامتی و بهروزی دارم.
مادر آنقدر بزرگ و محترم است که در هیچ نوشتهای نمیتوان حق مطلب را درباره او ادا کرد. مادر مجموعهای بینظیر از زیباییهای خداوند است که به بهترین شکل گرد هم آمدهاند. ارما بامبک در نوشتهای با عنوان "وقتی خداوند مادران را خلق کرد" میگوید: یکی از فرشتهها کنار پیکره مادر ایستاد و دستی به گونه او کشید. دستش خیس شد و به خدا گفت آنقدر برای این یکی وسواس به خرج دادی که روی صورتش سوراخ است. خدا پاسخ داد آن سوراخ نیست، اشک است. فرشته گفت: برای چه؟ خدا جواب داد: برای شادی، غم، ناامیدی، درد، تنهایی و غرور.
همه ما بارها این جمله را از مادر خود شنیدهایم که هر چقدر هم که بزرگ شوی باز هم برای من بچهای. همه ما صورت نگران مادر خود را به خوبی در ذهن داریم وقتی کمی و فقط کمی دیرتر به خانه برگردیم یا با او تماس بگیریم. همه ما فداکاریهای مادرمان را به یاد داریم که برای راحتی ما خودش را کاملاً فراموش میکند (خاطرهای را که دیروز در کانال تلگرام معلم بازاریابی نقل کردم، بخوانید). همه ما این تجربه را داشتهایم که مادرمان از پشت تلفن فقط با شنیدن صدایمان به سرعت بفهمد که مریض هستیم و پنهانکاریهای ما هم هیچ فایدهای نداشته است.
درباره مدیریت یک سازمان تا دلتان بخواهد کتاب نوشته شده و میشود. تعداد بسیار زیادی از متفکران در این باره تئوری مطرح کردهاند، اصول و قواعد تعیین کردهاند و به تشریح ویژگیهای یک مدیر پرداختهاند. اما واقعاً کدام مدیر را میشناسید که در مدیریت مجموعهاش بهتر از یک مادر عمل کند؟
مادر با بودجهای که در اختیارش قرار میگیرد در مدت زمان معلوم به خوبی سازمان خود یعنی همان خانه را مدیریت میکند و کمتر پیش میآید که با کسری بودجه روبرو شود. اگر شرایط اقتصادی جامعه مساعد و ثابت باشد، حتی بخشی از این بودجه پسانداز میشود. معمولاً اعضای این سازمان حس خوبی از بودن در آنجا دارند. اگر کشمکشی بین اعضا به وجود آید مادر به سرعت وارد عمل میشود و اجازه نمیدهد که مسئله ریشهدار شود و سلامت کل مجموعه را به خطر بیندازد. به عبارتی مادر در مدیریت تعارضات سازمانی بینظیر است.
یکی از کارآفرینان بزرگ کشورمان در اوایل سال 94 آسمانی شدند و همسر گرامیشان در کنار فرزندان و بنا به توصیه یار سفر کرده به اداره شرکت پرداختند؛ پس از چندی به من دستور دادند که مشاورشان باشم. در اولین جلسه از مادر پرسیدم انتظارات شما از من چیست؟ قبل از اینکه بگویند پیشرفت، فروش بیشتر، سودآوری بالاتر و ... گفتند اینکه با درایت شما فرزندانم دلبستگیشان به یکدیگر را بیشتر کنند و حفظ کیان خانواده را در اولویت قرار دهند.
تحت مدیریت مادر، همه کارها طبق روال پیش میرود. روانی کارها به قدری بالاست که هیچکس متوجه نمیشود مادر چگونه هنرمندانه امور مختلف را مدیریت میکند تا آب در دل کسی تکان نخورد و این هنر مدیریت او فقط زمانی مشخص میشود که یکی دو روز خانه نباشد. همواره در استخدامها و آموزشهای نیروهای فروش تأکید میکنم که یک فروشنده حرفهای باید مامانصفت باشد و با تمام دلش غم مشتری را بخورد. اما یک مادر حرفهای و آیندهنگر در مقابل درخواستهای غیرمنطقی فرزند با مهربانی و رفتار درست و گفتار شایسته او را متقاعد و راهنمایی میکند. مادر فرزندش را عاشقانه دوست دارد و حتی سختگیریهایش نیز در راستای رشد و تعالی اوست.
مادر ما هرچقدر هم که پیر شود باز هم برایمان زیبا و لطیف و در عین حال محکم و بااستقامت است. هر چین و چروکی که روی صورت زیبای مادر میافتد نتیجه یک فداکاری و گذشتن از خوشی خود به نفع خوشی سایر اعضای خانواده است.
زیبایی مادر از نگاه فرزندش دستمایه ساخت یک ویدئوی تبلیغاتی زیبا توسط شرکت داو در ایران شده است. در این ویدئوی زیبا که در سایت آپارات قابل مشاهده است، از مادران خواسته میشود که خود را توصیف کنند. توصیفات مادران از خودشان بیشتر به نکات منفی مانند چین و چروک صورت، خشک شدن پوست، چاقی و موی سفید اشاره دارد. سپس توصیف فرزندان از مادر خود نشان داده میشود و میبینیم که فرزندان به هیچ وجه به آن نکات منفی توجهی ندارند و فقط درباره زیبایی مادر خود صحبت میکنند. فرزندان در هر سنی و در هر شرایطی مادر خود را زیباترین موجود هستی میدانند.
ضمن تبریک مجدد این روز، از خداوند میخواهم به همه ما کمک کند که قدر مادران خود را بیشتر بدانیم و از ایشان یاد بگیریم و برای مادرانی نیز که در بین ما نیستند طلب شادی روح و مغفرت دارم.
سبز باشید