وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

پیشنهاداتی برای بهبود سبک مدیریتی 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

پیشنهاداتی برای بهبود سبک مدیریتی

اگر مدیر جوانی هستید که به تازگی کار خود را در رده‌های مدیریتی شروع کرده‌اید و یا اگر مدیر باتجربه‌ای هستید که سال‌ها تجربه و سابقه دارید و به موفقیت‌های قابل توجهی دست یافته‌اید، در هر دو صورت باید بدانید که با توجه به تغییرات سریع فضای سازمان‌ها لازم است دائماً سبک مدیریتی خود را مورد بازنگری و اصلاح قرار دهید چون رفتار و استراتژی‌هایی که تا چندی پیش مؤثر بودند ممکن است امروز از کارآیی لازم برخوردار نباشند.

وقتی از بیرون به زندگی مدیران بزرگ نگاه می‌کنیم فکر می‌کنیم آنها همیشه سبک مدیریتی موفق خود را داشته‌اند اما نگاه دقیق‌تر نشان می‌دهد که آنها نیز در طول زمان سبک مدیریتی‌شان را ارتقا داده‌اند. در این یادداشت پیشنهاداتی برای بهبود سبک مدیریتی ارائه شده است.

 

توجه بیشتر به خودشناسی

آگاهی بیشتر مدیر نسبت به احساسات، انگیزه‌ها، نقاط قوت و نقاط ضعف خود باعث می‌شود که هم در برابر کارهای روزمره و هم در مواجهه با اتفاقات پیش‌بینی نشده عکس‌العمل‌های به مراتب بهتری نشان دهد. خودشناسی اولین قدم در بهبود سبک مدیریتی‌مان است چون بدون خودشناسی حتی نمی‌توانیم بگوییم چگونه مدیریت می‌کنیم چه برسد به اینکه بخواهیم میزان اثربخشی مدیریت خود را تعیین کنیم. برای رسیدن به درک بهتری از خود می‌توانیم اقداماتی از این دست را انجام دهیم:

• از نیروهای خود بازخورد بگیریم و در صورت دریافت بازخورد منفی حالت دفاعی به خود نگیریم.

• محدودیت‌های سازمانی و فردی خود را بشناسیم.

• انتظارات، احساسات و نتایج خود را یادداشت کنیم.

صرف زمان بیشتر برای مطالعه

یکی از بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌‌ها برای بهبود سبک مدیریتی‌مان این است که سراغ یار قدیمی یعنی کتاب برویم. مطالعه کردن کتب مرتبط و حتی کتاب‌هایی در حوزه‌های ادبیات، تاریخ، جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی می‌تواند دریچه‌هایی باارزش را به روی دنیایی از اطلاعات جدید و به‌روز به سمت ما بگشاید که سال‌ها زمان صرف شده تا آن تجربه‌ها به دست آید.

 

استفاده از دانش دیگران

احتمال دارد فردی که اکنون یکی از نیروهای شما به حساب می‌آید روزی مدیریت بخش بزرگی را به عهده بگیرد یا حتی مدیر خود شما باشد. این یعنی اینکه منبع باارزشی از دانش و اطلاعات در همین نزدیکی شما وجود دارد که لازم است بیشتر به آن توجه کنید. مدیر موفق مدیری است که از شنیدن ایده‌های جدید از زبان هر فردی استقبال می‌کند. 

 

بازنگری در ارزش‌ها 

چه چیزی برای من مهم است؟ نه در محیط کار بلکه در زندگی. لازم است در فواصل مشخص زمانی ارزش‌های محوری زندگی خود را مرور کنیم تا اولاً فراموش نکنیم که از کجا آمده‌ایم و سپس اینکه مطمئن شویم در مسیری قرار داریم که با ارزش‌های‌مان تناقضی ندارد. سپس این ارزش‌گذاری را به دسته‌بندی‌های کوچک‌تر تعمیم دهیم که زندگی سازمانی یکی از این دسته‌بندی‌ها است.

 

به‌روز رسانی روش‌های ارتباطی

حتی اگر در ارتباط‌های خود به روش سنتی موفق هستید نباید از روش‌های جدید ارتباطی غافل شوید. مدیرانی مانند من که دوران پیش از ظهور و گسترش اینترنت را تجربه کرده‌ایم و سبک مدیریتی‌مان در آن دوران شکل گرفته است، کمی دیرتر نسبت به مدیران جوان با روش‌های نوین ارتباطی مأنوس می‌شوند اما برای همه ما لازم است که از شبکه‌های اجتماعی دور نباشیم و از قدرت آنها در بهبود سبک مدیریتی خود استفاده کنیم.

 

سبز باشید

 

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.