وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

هشت شخصیت مخرب در محل کار 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

هشت شخصیت مخرب در محل کار

همه ما ساعات نسبتاً زیادی از زندگی خود را در کنار همکاران‌مان می‌گذرانیم. در حقیقت یکی از ویژگی‌های مورد انتظار از افرادی که در سازمان‌ها فعالیت می‌کنند این است که بتوانند به عنوان عضوی از تیم کاری خود به پیشرفت جمعی فکر کنند. در مورد لزوم ایجاد تیم‌های کاری و برکات آن برای اعضا و همچنین سازمان مطالب زیادی نوشتته شده است اما برخی از شخصیت‌ها هستند که ناخواسته بهره‌وری کل تیم را پایین می‌آورند و انرژی و انگیزه سایر اعضا را کاهش می‌دهند. اگر بتوانیم این شخصیت‌ها را شناسایی کنیم قدم بزرگی در راه حذف آنها از تیم و یا اصلاح رفتارشان برداشته‌ایم. 

طبق تجربه‌ای که در طول سال‌ها فعالیتم در سازمان‌های مختلف و تیم‌های کاری آنها به دست آورده‌ام، این هشت شخصیت بیشترین آسیب را به همکاران خود در یک تیم وارد می‌آورند:

 

1) لوده: طنز و شوخی اگر به اندازه استفاده شود، یکی از محرک‌های رشد در بین اعضای تیم خواهد بود. اما برای افرادی که شوخ‌طبع بودن را با لودگی اشتباه می‌گیرند، هر نوع موضوعی می‌تواند دستمایه خنده شود. در حقیقت خنداندن، ابزار این افراد برای جلب توجه دیگران است. متأسفانه گاه موضوع خنده یکی از اعضای تیم است و این امر باعث می‌شود که بین اعضا دلخوری به وجود آید و این ناراحتی‌های کوچک به تدریج روی هم جمع شوند و به کشمکش‌های بزرگ تبدیل شوند.

 

2) خودشیفته: همیشه حداقل یک نفر در سازمان وجود دارد که شیفته خود و موفقیت‌هایش است و مدام درباره آنها صحبت می‌کند. هر موضوعی که پیش می‌آید آنها داستانی برای تعریف کردن دارند و در پایان همه داستان‌های‌شان، قهرمان که خودشان هستند، پیروز می‌شود و موفقیتی به موفقیت‌های قبلی خود اضافه می‌کنند. این شخصیت‌ها باعث می‌شوند که به تدریج اعضا از یکدیگر فاصله بگیرند.

 

3) دروغگو: این نوع شخصیت‌ها معمولاً مخرب‌ترین شخصیت‌ها در یک تیم هستند. دروغ از هر نوع آن، به اعضای تیم آسیب وارد می‌کند و نه تنها آنها را نسبت به فرد دروغگو بلکه نسبت به کل تیم بدبین و بی‌اعتماد می‌کند. برای مثال، وقتی ویزیتوری علاوه بر محصولات شرکت خود، محصولات دیگری را نیز برای فروش می‌برد، باعث می‌شود زمانی که سرپرست یا مدیر او از این تخلف مطلع شوند، نسبت به کل ویزیتورها بدبین شوند و نظارت و کنترل را بیشتر کنند.

 

4) مردد: این شخصیت‌ها آنقدر در تصمیم‌گیری تردید دارند که وقت باارزش تیم را می‌کشند و باعث می‌شوند یک فرصت خوب از بین برود. چنین شخصیت‌هایی باعث می‌شوند که سایر اعضا کلافه و عصبانی شوند و انگیزه خود را از دست بدهند.

 

5) لحظه نودی: متأسفانه این نوع شخصیت‌ها در سازمان‌های ایران به وفور یاد می‌شوند. اگر به آنها بگویید که کاری را باید تا دهم ماه انجام دهند تا آخرین ساعت کاری روز دهم ماه کار را به شما تحویل می‌دهند. اگر به همین فرد بگویید که پانزدهم باید کار را تحویل دهد، باز هم باید تا آخرین ساعت کاری روز پانزدهم منتظر بمانید. این شخصیت‌ها فرصت‌سوز هستند و چابکی تیم را پایین می‌آورند.

 

6) بدبین: این افراد را همیشه در حال غر زدن می‌بینید. به عالم و آدم بدبین هستند و از همه گله و شکایت دارند. این افراد به راحتی می‌توانند انرژی مثبت گروه را به انرژی منفی تبدیل کنند. وقتی همه اعضای تیم به دلیل موفقیتی که به دست آورده‌اند، پاداش گرفته‌اند و به این خاطر خوشحال هستند، فرد بدبین می‌گوید: خیلی خوشحال نباشید، از فردا کارمان را دو برابر می‌کنند!

 

7) بی‌حال: بهترین زمان برای شناسایی این افراد صبح است. اول صبح زمانی است که افراد باید بیشترین میزان انرژی و نشاط را داشته باشند اما اگر به همکاران خود نگاه کنید، می‌بینید که هیچ اثری از شادابی در آنها نمی‌بینید. بهتر است مدیر از چنین افرادی بخواهد که با اصلاح رفتار غذایی و افزایش میزان خواب خود، به خود و همکاران‌شان انرژی بیشتری بدهند.

 

8) متوقع: برای این نوع شخصیت‌ها مفهوم همکار بودن تعریف نشده است. فرد متوقع همکاران خود را افرادی می‌بیند که گرد هم آمده‌اند تا دستورات او را اجرا کنند. این افراد نه در مسائل کاری بلکه حتی در امور ساده اجتماعی مانند سلام کردن هم متوقع هستند. دستور دادن‌های بیش از اندازه این نوع شخصیت‌ها باعث می‌شود که حتی اگر نیت‌شان هم خیر باشد، همکاران خود را آزرده‌خاطر کنند.

 

سبز باشید

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.