وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

بیتلز؛ یک گروه موفق و پولساز 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

بیتلز؛ یک گروه موفق و پولساز

گروه بیتلز یکی از تأثیرگذارترین گروههای موسیقی در تاریخ است. این گروه که از چهار عضو اصلی به نامهای جان لنون، پل مک‌کارتنی، جورج هریسون و رینگو استار تشکیل شده بود، 10 سال از سالهای 1960 تا 1970 به فعالیت پرداخت و در این مدت طرفداران بیشماری برای خود به دست آورد. لنون و دیگر اعضای گروه بیتلز علاوه بر اینکه نوابغ موسیقی بودند، در کسب‌وکار نیز موفق نشان دادند و در مدت فعالیت‌شان پول زیادی به دست آوردند. در اینجا می‌خواهیم به بررسی ویژگی‌های این گروه که به موفقیت کسب‌وکار آنها انجامید، بپردازیم و در انتها به این بحث بپردازیم که چرا اعضای بیتلز با وجود تمام موفقیت‌هایشان در سال 1970 از یکدیگر جدا شدند.

 

تمایز در کنار سخت‌کوشی

یکی از دلایل موفقیت گروه بیتلز تمایز آنها با دیگر خوانندگان و گروههای موسیقی بود. آلبوم هفت‌تیر (Revolver) بیتلز یکی از متمایزترین آلبوم‌ها در تاریخ موسیقی است و به لحاظ سبکی و محتوایی نسبت به زمان خود جلوتر بوده است.

همچنین 4 عضو اصلی بیتلز شخصیت‌هایی بودند که سعی می‌کردند چه در موسیقی و خوانندگی و چه در دیگر جنبه‌های زندگی متفاوت عمل کنند. در کنار این تمایز، آنها تلاش زیادی انجام دادند تا از یک گروه موسیقی نوپا که در کافه‌های دورافتاده‌ی لیورپول و هامبورگ با شرایط بسیار بد اجرا می‌کردند، به یک گروه شناخته‌شده در جهان تبدیل شوند. البته ذکر این نکته را نیز لازم می‌دانم که عده‌ای معتقدند بیتلز در کار کردن زیاده‌روی کردند و به ذهن و بدن خود فرصتی برای استراحت کردن ندادند. آنها ترازوی زندگی متعادلی نداشتند و به همین دلیل تنها 10 سال توانستند در کنار یکدیگر دوام بیاورند.

 

کمک گرفتن از افراد متخصص

گروه بیتلز در ابتدای فعالیتهایش بدهی‌های زیادی داشت اما زمانی که برایان اپشتاین به عنوان مدیر این گروه کارش را شروع کرد، با سبک مدیریتی خود توانست بدهی‌ها را بپردازد و منابع مالی بیتلز را تقویت کند. اپشتاین یک مدیر کاربلد و حرفه‌ای بود. او مسائل مالی بیتلز را به خوبی زیر ذره‌بین داشت و اجازه نمی‌داد اوضاع مالی به خطر بیفتد. وی همچنین به لحاظ عاطفی یک وزنه‌ی قابل توجه برای اعضای گروه و به ویژه لنون بود و آنها اعتقاد زیادی به او داشتند. چهار نوازنده و خواننده‌ی معروف این گروه این نکته را به خوبی درک کرده بودند که برای اینکه به لحاظ تجاری هم موفق باشند، به یک مدیر نیاز دارند که هماهنگ‌کننده‌ی خوبی باشد. در حقیقت آنها می‌دانستند که مدیریت یک مجموعه نیاز به تخصص دارد و بدون تخصص‌گرایی نمی‌توان پیشرفت کرد.

 

"نمی‌شود" را حذف کنید

واژه‌ی "نمی‌شود" برای اعضای گروه بیتلز هیچ معنا و مفهومی نداشت. جان لنون می‌خواست دو تراک مورد علاقه‌ی خود را برای آلبوم "مزارع توت‌فرنگی برای همیشه" ترکیب کند و از جورج مارتین خواست این کار را برایش انجام دهد. جورج مارتین به لنون گفت که این کار غیرممکن است زیرا این دو تراک به لحاظ سبک و ضرباهنگ با یکدیگر کاملاً متفاوت هستند. لنون در پاسخ به او فقط گفت: "تو می‌توانی." گروه بیتلز این کار را بارها و بارها انجام داده و به نتایج شگفت‌آوری دست یافتند. برای آنها هیچ کار غیرممکنی وجود نداشت.

 

خیلی دنبال مدرک نباشید؛ دنبال مهارت‌آموزی باشید

در زمان اوجشان اعضای گروه بیتلز هیچ‌کدام تحصیلات آکادمیک نداشتند. آنها عاشقانه موسیقی را دوست داشتند و از هر فرصتی برای ارتقای مهارتهای خود استفاده می‌کردند. هیچ‌وقت دنبال موسیقی نرفتند و تنها دغدغه‌شان این بود که هر روز به آموخته‌های خود بیفزایند.

 

آهسته و پیوسته حرکت کنید

روند پیشرفت گروه بیتلز بدین شکل بود: بهترین در لیورپول ← یکی از 20 گروه برتر موسیقی در بریتانیا ← برترین گروه موسیقی در بریتانیا ← بهترین گروه موسیقی در امریکا + جهان. بیتلز اهداف خود را واقع‌بینانه تعریف کردند و مرحله به مرحله پیش رفتند تا سرانجام به اوج قله رسیدند.

 

کمک کنید حتی به رقیب‌تان

بیتلز و گروه دیگری به نام بیچ‌بویز (Beach Boys) رقابت زیادی با یکدیگر داشتند اما همواره به یکدیگر کمک می‌کردند و در ساخت موسیقی و موارد دیگر همکاری نزدیکی با یکدیگر داشتند. وجود رقیب قدرتمند و چالاک باعث می‌شود که تیم شما بیشتر تلاش کند تا به اهداف تعیین‌شده دست یابد. لنون و مک‌کارتنی در درون گروه بیتلز نیز با یکدیگر رقابت می‌کردند و رقابت این دو موتور محرکه‌ای برای پیشرفت کل گروه بود.

 

اما چرا بیتلز شکست خورد؟

دلایل مختلفی برای از هم پاشیده شدن بیتلز عنوان می‌شود که یکی از آنها به عدم مدیریت درست برمی‌گردد. پس از مرگ اپشتاین، اعضای گروه بیتلز به دلیل وابستگی زیادی که به او داشتند، دیگر نتوانستند مانند گذشته به کار خود ادامه دهند. در حقیقت فقدان یک مدیر در گروه بیتلز به خوبی به چشم می‌خورد. آنها تمام سرمایه‌گذاری مالی و عاطفی خود را روی اپشتاین انجام داده بودند و هیچ وقت به فکر جانشینی برای او نیفتاده بودند. زمانی که او از میان آنها رفت، بیتلز دیگر نتوانست خود را احیا کنند.

 

سبز باشید

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.