کتاب ارزش ویژه برند منتشر شد
کتاب ارزش ویژه برند منتشر شد. این کتاب نوشته اصغر مشبکی، فرشاد صادقیانی، و ایوب صادقیانی است. سخن ناشر را در ادامه می خوانید:
"برند" و "موضوعات مرتبط با برند" در سالهاي 1386 و 1387 در ايران خوش درخشيد. اولين كنفرانس بينالمللي برند (تهران، 19 و 20 ديماه 1386) بسياري را شگفتزده كرد.
بارش برف انبوه، پايتخت را كاملاً سفيدپوش، و تهران را تعطيل كرد. با وجود اين، سالن همايشهاي بينالمللي صداوسيما محل برگزاري اولين كنفرانس بينالمللي برند با حضور 700 شركتكننده كار خود را آغاز كرد. سخنرانان خارجي دعوتشده به اين كنفرانس كاملاً شوكه شدند كه "چگونه" و "چرا" برند تا اين حد ايرانيان را مجذوب خود كرده است.
دكتر يوآكيمز تالر از حضور فراوان استادان بازاريابي، صاحبنظران، كارشناسان و دانشجويان در اين كنفرانس به وجد آمده بود و سخنراني پرشوري كرد. وي در اين سخنراني با تمام وجود عنوان كرد كه: برند بسازيد يا در جهنم كالاهاي مصرفي به سر ببريد.
اين تكيهكلام تالر به دغدغهي اصلي بسياري از اهالي صنعت، كارآفرينان، مديران توليدي و خدماتي، و كارشناسان فراواني تبديل شد كه در اظهارات خود با شور و حرارت عنوان ميكردند كه بدون برند، هيچ كاري به پيش نميرود!
خوشبختانه برپايي اين كنفرانس بينالمللي و كنفرانسهاي بعدي دستاوردهاي وسيعي داشت از جمله آنكه سمتوسوي پاياننامهها به موضوع "برند" گرايش پيدا كرد، كتابهاي متعددي با موضوعات مرتبط با برند از سوي ناشران مختلف چاپ و به فروش رسيد، تصميمگيريهايي صورت گرفت كه در آن زمان به وقوع نپيوست، اما بعدها از سوي مراكز علمي به نتيجه نشست. از جمله "فصلنامهي مديريت برند" در سال 1393 از سوي دانشگاه الزهرا (س) چاپ و منتشر شد. با وجود اين، از آن شور و التهاب به نظرم خبر چنداني نيست.
تمايلي ندارم از سير شيفتگي به برند و اكنون غافل ماندن از آن در ما ايرانيان بگويم؛ چرا كه اين وظيفهي متخصصان بويژه روانشناسان اجتماعي و جامعهشناسان است كه با موشكافي در اينباره صحبت كنند. بگويند و تحليل كنند چرا ما ايرانيها "خوش استقبال" و "بد بدرقه" هستيم.
سركار خانم عطيه بطحايي و اينجانب سالها پيش (1385) كتاب ترجمهاي داشتيم با عنوان "كسبوكار نامهاي تجاري" از جان ميلر، و ديويد مور. بعدها كتاب ديگري تأليف كردم با عنوان دلايل كاميابي برندهاي برتر جهاني (1392). مجموع پرسشهاي خوانندگان و بازتاب مطالعهي آنان نشان ميدهد كه در آغاز نسبت به موضوعات تازه، واله ميشويم و پس از چندي ظاهراً جذابيتها زدوده ميشود و موضوع به فراموشي سپرده ميشود.
شايستهي عنوان است كه اين كتاب - ارزش ويژهي برند - كه خود برگرفته از پاياننامهاي دانشگاهي است، كوششي دوباره است براي آنكه همچنان آگاه باشيم كه "برند" و "موضوعات مرتبط با آن" براي كسبوكارها از اولويت برخوردار است.
افزون بر آن، اين كتاب كه از سوي مؤلفان با نگاه پژوهشي و محققانه تدوين شده، فراتر از پاياننامهي دانشگاهي، با جسارت تجربهي متكي بر اين پژوهش را در معرض ديد نقادانهي خوانندگان قرار ميدهد.
فصل پنجم اين كتاب با عنوان "موانع ساختاري افزايش ارزش ويژهي برند در ايران" نگاه تحليلي و آسيبشناسي دارد. مؤلفان به بررسي موانع ساختاري بازار ايران در برابر برندها ميپردازند و اين عوامل را در 9 گروه طبقهبندي كردهاند. اين عوامل عبارتند از:
1ـ كيفيت پايين محصولات ايراني
2ـ سياستهاي نادرست كلان در حمايت از محصولات باكيفيت ايراني
3ـ خطاي كليشهاي قيمت
4ـ مداخله در قيمت
5ـ مداخله در محصول
6ـ ضعف دانش علمي در زمينهي برند در سازمانهاي صاحب برند
7ـ عدم اطلاع از قوانين برند و ضعف در اجراي قوانين
8ـ سيستمهاي توزيع نامتوازن و ضعيف
9ـ رقابتي نبودن بازار
بجاست تحسين خودم را از مؤلفان داشته باشم كه پس از پژوهش عالمانه، در "بازار ايران" نيز عميق شدهاند تا بتوانند راهنماي مؤثري پيش روي پژوهشگران بعدي، و مديراني قرار دهند كه قرار است دربارهي "برند" بيشتر بدانند.
از همكاران عزيزم احمد آخوندي، مدير تواناي انتشارات بازاريابي، و محسن جاويدمؤيد، سردبير داناي مجلهي "توسعه مهندسي بازار"، به جهت ويراستاري شايسته ممنونم.
تقاضا ميكنم توصيهها و نظرات خودتان را براي در نظر گرفتن جهت چاپهاي بعدي كتاب از طرق زير به ما برسانيد:
- سايت شخصي پرويز درگي: www.dargi.ir
- نشاني اينترنتي: info@TMBA.ir
- سايت انتشارات بازاريابي: www.marketingPublisher.ir
- نشاني اينترنتي: info@marketingPublisher.ir
- نشاني انتشارات بازاريابي: تهران، خيابان آزادي (شرق به غرب)، بعد از خوش شمالي، كوچه نمايندگي، پلاك 1، واحد 10
- با شمارهي تلفكس: 66431461(021)
- با شمارهي تلفنهاي: 66423667(021) و 66434055(021)
- با شمارهي تلفن همراه شخصيام: 09121994281
گر بخواهيد در اين يك دم عمر نيك جوياي حقايق باشيد
و به چشم همه نيكان جهان بس برازنده و لايق باشيد
هدفي ناب بيابيد و در راه وصال عالم عامل عاشق باشيد
سبز باشید
پرویز درگی