بیشعوری
در ماه مبارک رمضان امسال موفق شدم چند کتاب جدید بخوانم کتابهایی که چاپ آنها در انتشارات بازاریابی تصویب شده بود و من برای نوشتن پیشگفتار میبایست آنها را میخواندم.
دو کتاب خودم هم که بیش از یکسال بود اندک اندک رویشان کار میکردم به اتمام رسید و پیشگفتار آنها هم نوشته شد و برای مراحل چاپ و نشر به همکاران سپرده شد. یکی با نام آینده پژوهی در کاروکسب و دیگری آموزههای بازاریابی از مشاهیر. اما یکی از کتابهایی که مدتها بود تعریفاش را شنیده بودم ولی موفق به خواندن آن نشده بودم کتاب جالب بیشعوری بود. نمیخواهم خلاصهای از کتاب را بنویسم چون میخواهم خودتان کتاب را بخوانید. به نظرم تمام انسانهای روی کرهزمین لازم است این کتاب را بخوانند تا همگی با هم زندگی بهتری داشته باشیم.
نویسنده متخصص یکی از زیرشاخههای پزشکی است (با خواندن کتاب متوجه تخصص ایشان میشوید). او فکر میکند انسان موفقی است تا زمانیکه متوجه می شود حتی اهالی منزلش با منش و رفتارش مسئله دارند. درک این موضوع برایش سخت است. به نزد یکی از دوستان روانشناسش میرود او میگوید تو بیشعوری.
نویسنده ما ناراحت میشود اما پس از چند روز فکر کردن به اولین مرحله درمان بیشعوری که همان پذیرش است میرسد. مجدد به نزد دوست روانشناس برمیگردد اما او با کمال تعجب میگوید بیشعوری ویژگی و خصوصیت است و درمان پذیر نیست، نویسنده قانع نمیشود.
مطالعات و بررسیهای متعدد او را به اینجا میرساند که بیشعوری بیماری است و درمان پذیر است و مراحلی دارد نظیر پذیرش، پشیمانی، ... و در نهایت درمان.
این کتاب حاصل یک عمر تلاش قابل احترام ایشان است، به درمانگر بیشعوری تبدیل میشود. در کتاب قضایای موردی متعددی را میآورد.
بیشعوری را از ابعاد مختلف زندگی فردی، سازمانی و جامعه مورد کنکاش و بررسی قرار میدهد و در نهایت به درمان میپردازد. راهکارهای کاربردی ارائه میکند که با بکارگیری آنها زندگی زیباتر میشود. مهم این است که در مقابل بیشعوری شیوه انکار را پیش نگیریم و بخواهیم که باشعور باشیم. شاید در ابتدا اسم کتاب زیبا نباشد و باعث شود عدهای از آن خوششان نیاید، لطفاً زود قضاوت نکنید. کتاب را بخوانید. حتی کسانی که واقعاً باشعور هستند هم باید کتاب را بخوانند تا نحوه تعاملشان با سایرین بهتر شود و همگی برای ساختن زندگی شاد بهرهور بکوشیم.
نکته پایانی اینکه با یک جستجوی کوتاه متن الکترونیکی کتاب را میتوانید از اینترنت دانلود کنید اما بیاییم برای حمایت از صنعت نشر و بهرهگیری پدید آورندگان کتاب، نسخه چاپی آن را از بازار بخریم.
از زحمات نویسنده دکتر خاویر کرمنت، مترجم محمود فرجامی و ناشر محترم انتشارات نیسا سپاسگزارم.
سبز باشید