وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

درسهای مدیریتی از لیگ برتر انگلیس 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

درسهای مدیریتی از لیگ برتر انگلیس

زمانی که به لیگ برتر انگلیس فکر می‌کنید، احتمالاً اولین تصویری که به ذهنتان می‌آید، زمینهای چمن یکدست و بازیکنان خسته با هیکلی شبیه به دیوید بکام است.
در مقابل، معمولا تصاویری از اتاق هیئت‌مدیره، کت‌و‌شلوار و نرم‌افزار اکسل برای ما یادآور سازمانها می‌باشند. اما لوئیس اردن معاون مؤسسه دلوئیت بریتانیا، تصمیم گرفته است تا کاری کند که مردم متفاوت فکر کنند.
اردن و تیمش، در کتابی تحت عنوان " در ذهن مربیان فوتبال چه می‌گذرد؟ " به نویسندگی مایک کارسون که اخیرا منتشر شده با30 تن از بهترین مدیران لیگ برتر مصاحبه کرده‌‌اند. وی معتقد است که دو جهان متفاوت فوتبال و کسب‌و‌کار از برخی جهات شبیه به هم هستند.
اردن در این خصوص می‌گوید: " ما برای انجام تحقیقاتمان لیگ برتر انگلیس را انتخاب کردیم، زیرا این لیگ یکی از لیگهای ورزشی پرطرفدار و معروف در سراسر جهان است. اگر در خیابانهای آلاسکا، کانادا، استرالیا و یا حتی گواتمالا قدم بزنید، احتمال اینکه فردی با پیراهن منچستر یونایتد را ببینید، بسیار زیاد است".
اردن قصد دارد بفهمد که آیا دنیای کسب‌و‌کار ارتباطی به دنیای ورزش دارد و اینکه آیا می‌توان از بهترین مدیران ورزشی درسهایی درمورد مدیریتی آموخت یا خیر. شاید باورش کمی سخت باشد، اما این کار امکان‌پذیر است. اسمارت‌کمپانی با اردن درباره مهم‌ترین درسهای مدیریتی که مدیران کسب‌و کار می توانند از " استعداد فوق‌العاده " بهترین مربیان فوتبال بیاموزند گفتگو کرده است.
مدیریت ستاره‌ها
شما در هر زمینه‌ای، می‌توانید افرادی با استعدادهای واقعا استثنایی پیدا کنید. این افراد ممکن است فیزیکدان، بالرین، موسیقی‌دان و حتی بازیکن فوتبال باشند، اما نبوغ، چالش را با خود به ارمغان می آورد.
افراد جوان و بااستعداد خارق‌العاده برای اینکه بتوانند به بهترین نحو از توانایی خود بهره‌برداری کنند، نیاز به راهنمایی و رهبری دارند،  خصوصا اینکه گاهی اوقات این استعدادها با غرور و خودپسندی همراه است.
اردن معتقد است شناسایی استعداد " ستاره‌ها " بسیار مهم است.
" باید درمورد این موضوع صادق بوده و متوجه باشید که به افراد با استعداد خاص کمک کنید، اما خود فرد نیز باید بداند که اگر تیم مدیریتی به او کمک نکند، استعدادش شکوفا نخواهد شد."
زمانی که شخص مغرور و خودپسندی به تیم می‌پیوندد، این سوالات در ذهن شکل می‌گیرد: آیا این فرد ارزش تلاش را دارد؟ آیا وقت زیادی را از من و سایر اعضای تیم می‌گیرد تا به هدف برسیم؟ فکر کردن به این سوالات باعث می‌شود که برخی از اعضای تیم، در به عهده گرفتن مسئولیت " استعدادهای خارق‌العاده"، فارغ از اینکه چقدر بااستعداد باشند، دچار تردید شوند.
اردن می گوید: "فردی که مدیریت افراد دارای استعداد خارق‌العاده را در دست دارد باید پنج مسئله کلیدی را (چه به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه) در نظر بگیرد: عدم تعادل در روابط ، توانایی صدمه زدن به دیگران در تیم ، توانایی آسیب رساندن به خودشان، داشتن زندگی فراتر از حد انتظارات و حفظ ثبات.
"الکس فرگوسن (مربی سابق تیم منچستر یونایتد) چشم‌اندازی کلی را تعیین کرده بود که مهم‌ترین اصل آن تیم بود. اگر فرگوسن بدون درنظر گرفتن توانایی یک بازیکن، مجبور به قربانی کردن او بود، این کار را برای حفظ روحیه جمعی تیم انجام می‌داد." "اعتقاد به همکاری جمعی از اهمیت بسیاری برخوردار است. به طور کلی تمامی مدیران بر سر این موضوع توافق دارند که  اگر افراد برای کار تیمی مناسب نباشند و تمایلی به شرکت در کارهای جمعی و تیمی نداشته باشند، مشکلی غیرقابل‌حل است و آن بازیکن باید تیم را ترک کند."


داشتن اهداف روشن
اردن می‌گوید که در تحقیقاتش معنای مشترک میان تمامی مدیران ارشد " وضوح اهداف " بوده است.
وی اظهار داشت: "هدف باید به خوبی بیان شود، به طوری که برای دیگر تیمها، هیأت مدیره و سهامداران نیز قابل فهم باشد."
" آنها تمامی جوانب هدف را که دسترسی به آن از هر طریقی امکان‌پذیر باشد، در نظر می‌گیرند. شاید همه باشگاه‌های فوتبال در نگاه اول شبیه به هم به نظر برسند، زیرا تمامی آنها درگیر یک ورزش مشترک، یعنی فوتبال هستند، ولی واقعیت چیز دیگری است. هر کدام از باشگاه‌ها ویژگیهای متمایزی دارند و که باعث وفاداری و تعهد بازیکنان و هواداران می‌شود."
هریک از باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر انگلیس مجموعه مهارتهای خاص و منحصربه‌خود را دارند که این موضوع باعث می‌شود هر باشگاه شیوه‌های مدیریت خاص خود را دنبال کند.
همانند یک باشگاه فوتبال، وضوح هدف در کسب‌و‌کارها نیز باعث افزایش انگیزه کارکنان می‌شود و به آنها این احساس را می‌دهد که بخشی از تیم هستند، در نتیجه سعی می‌کنند در راستای اهداف کلیدی سازمان حرکت کنند.
از دست دادن استعداد‌های کلیدی
با توجه به اینکه بازار نقل‌وانتقالات در لیگ برتر " بسیار داغ " است ، تیمهای فوتبال بهترین بازیکنان خود را برای همیشه از دست می‌دهند – درست شبیه به وقتی که یک کسب‌و‌کار یکی از بهترین کارکنان خود را از دست می‌دهد .
اردن می گوید: " زمانی که بازیکنی باشگاهی را ترک می‌کند، باشگاه نه تنها به دنبال جایگزین برای او می‌گردد، بلکه افق کوتاه مدت را نیز در نظر گرفته، و شکاف ایجاد شده را پر می‌کند، و در عین حال درصدد وفق دادن سبک و ماهیت فرد جدید با تیم است."

 

ادامه این مطلب را در کتاب "بازاریابی و زندگی با ورزش" بخوانید.

 

سبز باشید

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.