وبسایت شخصی پرویز درگی معلم بازاریابی

آموزه‌های فرهنگ چیني برای فعالیت کسب‌وکار 27 تیر
admin لایک 0 دیدگاه

آموزه‌های فرهنگ چیني برای فعالیت کسب‌وکار

چین کشوری با پيشينه غنی فرهنگی و ملتی با تاریخی قطور است که هنوز سنتها در آن پا برجا است. چین با جمعیت میلیاردي خود شگفتی‌های بسیاری را در پهنه‌ی رنگارنگش جای داده است. چینی‌ها مردمانی سخت کوش بوده و می‌توان گفت که در چین انسانی یافت نمی‌شود که به کاری اشتغال نداشته باشد. اساساً در کشور چین انجام هر کاری ولو به ظاهر پیش پا افتاده عار نیست و آنچه مایه ننگ است، بیکاری است. در این ميان امثال و حکم چینی بخشي بسیار مهم از گنجینه زبان چینی است. این ضرب‌المثل‌ها خزانه‌ای گرانبها از جهان‌بینی، آرا و عقاید، آموخته‌ها و تجارب و آداب و رسوم مردمان چین هستند. برخی از ضرب‌المثل‌های چینی بر آمده از باور عمیق چینی‌ها به سخت کوشی و کار و تلاش است. در ادامه گزیده‌ای از آنها را مورد بررسی قرار می‌دهم:


1- "در هر بحرانی، فرصتی نهفته است."
جالب است بدانیم که واژه بحران در زبان چینی از همان حروفی تشکیل شده است که خطر و فرصت را شکل داده‌اند و این نشانگر باور عمیق چینیان به این واقعیت است که بحران هم چنان که می‌تواند نشانگر یک آسیب، تهدید و مانع باشد، به همان ترتیب نمایانگر وجود فرصت نیز هست.

2- "بهترین زمان برای کاشت یک درخت بیست سال پیش بود، زمان بعدی همین حالا است."
مفهوم زمان و اهمیت آن مهمترین مضمون این ضرب‌المثل چيني است. البته این جمله علاوه بر تأکید بر اهمیت مدیریت زمان بر شروع دوباره اشاره دارد. به قول سعدی شب گور خواهی منوَر چو روز، از اینجا چراغ عمل برفروز.

3- " آن که از خود راضی نباشد پیشرفت می‌کند و آنکه از درستی خود اطمینان نداشته باشد یاد می‌گیرد."
همه چیز را همگان دانند. انسانهای موفق خود را ميوه كال می‌دانند و همواره پذیرای یادگیری هستند. به یاد داشته باشیم که دنيا را ناراضیان مثبت می‌سازند.

4- "بازکردن یک دکان آسان اما روشن نگاه داشتن چراغ آن دشوار است."
واقعیت آن است که شروع یک کسب‌وکار جدید، قابل مقایسه با حفظ و توسعه آن نیست.

5- "یک لبخند، ده سال بر عمرتان می‌افزاید."
اگر از انجام کار خود لذت نمی‌برید، به بهره‌وری دست نخواهید یافت. جالب است بدانیم امروز برخی کشورهای پیشرو برای نمایش میزان پیشرفت خود به جای استفاده از شاخص‌هایی مثل تولید ناخالص داخلی (GDP) و یا میزان اشتغال و درآمد سرانه از شاخص نامعمولي به نام شاخص شادکامی ملی (GNH) بهره می‌برند.

6- "در دنیا دو انسان کامل وجود دارد، يکی از آنها مرده و دیگری هنوز به دنیا نیامده است."
هیچ کس کامل نیست و انسان ناکامل نیازمند یادگیری و الگو برداری آگاهانه از دانایان است. همه مانیاز به مهارتهایی داریم و با وجود تمام تلاشهایمان باز هم دچار اشتباه می‌شویم. اشتباهاتی که می‌توانند دریچه‌ای به سوی موفقیت باز کنند.

7- "یک ذهن بسته همچون کتابی  مهرو موم شده تنها در حکم مشتی کاغذ بی‌مصرف است."
انسانهای موفق در کسب‌وکار، ذهن خود را به سوی فرصتها می‌گشایند. اگر به دنبال راهکارهای جدید و نوآوري در کسب‌وکار خود نباشیم به ناچار باید از گود رقابت خداحافظی کنیم.

8- "به مردم گفت دانشمند چینی سخنهای مرا نیکو شمارید؛ اگر برنامه یک ساله دارید، برنج اندر حیاط خود بکارید؛ درخت میوه باید کاشت در باغ، اگر برنامه ده ساله دارید؛ اگر برنامه را صد ساله باید، به انسان ساختن همت گمارید؛ چو انسان تربیت کردید شاید، جهانی را به دست او سپارید."
اين اشعار را بارها در سمينارهاي خود مرور كرده ام ، عباراتي كه نشانگر توجه عالمان و اهل خرد به موضوع توسعه و تربیت انسانهای شایسته است. سازمانهای دور اندیش جایگاه رفیعی را برای منابع انساني شایسته خود و توسعه آنها بوسیله آموزش قائل هستند و دیدگاه آنها به مخارج آموزشي، دیدگاه هزینه‌اي نيست، بلکه سرمایه‌ی و آن هم از نوع سرمایه‌گذاری استراتژیک است.

9- "اندیشه بکار، عمل درو کن؛ عمل بکار، عادت درو کن؛ عادت بکار، شخصیت درو کن؛ شخصیت بکار، سرنوشت درو کن."
نطفه کارآفرینی با ایده بسته می‌شود و با سرنوشت پایان می‌یابد. ما سرنوشت خود، را با اعمال، عادت‌ها و شخصیت خود شکل می‌دهیم. این ماییم که سرنوشت رامی‌سازیم نه آنکه سرنوشت ما را بسازد.

 

سبز باشيد

درباره وبلاگ
من نوشتن را دوست دارم هر روز می نویسم .با بنیان گذاری TMBA و زیر مجموعه های آن شامل : آموزشگاه بازارسازان،شرکت نوربیز، کانون تبلیغاتی ضمیر بازار، مجله بازار یاب بازارساز، مجله TMBA، انتشارت بازاریابی، فروشگاه کتاب، دپارتمان مشاوره، دپارتمان تحقیقات بازاریابی و... سعی کرده ام با همراهی همکارن صمیمی در نهایت توان در خدمتگزاری به جامعه کار و کسب ایران بکوشم.